Zwemmers van de Geul zwemmen onderwatercamera bij elkaar

07 maart 2005
Zwemmers van de Geul zwemmen onderwatercamera bij elkaar

PAPENDRECHT - Zwemvereniging De Geul kan terugblikken op een geslaagd sponsorzwemfestijn. In zwembad De Hoogt aan de Tiendweg zwommen op 1 en 4 maart de zwemmers onder luide aansporing van het enthousiaste publiek geld bij elkaar voor hun vereniging. Elk gezwommen baantje was goed voor een sponsorbedrag van opa's en oma's, buren, betrokken bedrijven en iedereen die het enthousiaste zwemwereldje in Papendrecht een warm hart toedraagt.

De lokale wedstrijd- en synchroonzwemmers zwommen gezamenlijk op de sponsoravonden maar liefst meer dan 50 kilometer bij elkaar! Goed voor een totale opbrengst van 800 euro. Daarmee wil de vereniging een onderwatercamera aanschaffen. Verder zorgden Schildersbedrijf Groen B.V. uit Papendrecht en Swimshop MK uit Rotterdam voor sponsoring "in natura": wedstijdkleding in clubkleuren.

Een onderwatercamera is een lang gekoesterde wens van hoofdtrainster wedstrijdzwemmen Henny van der Perk. Het vormt een onmisbaar technisch hulpmiddel voor ieder ambitieuze zwemclub. Gebruik van videobeelden die onder water zijn gemaakt is een belangrijke ondersteuning bij techniektrainingen. "Met de beelden kunnen we onze zwemmers goed laten zien op welke punten ze hun zwemslag moeten aanpassen. Dat motiveert ze enorm. Bij de zwemsport is de technische beheersing van de zwemslagen ontzettend belangrijk voor de zwemsnelheid", aldus de gedreven Papendrechtse trainster.
Ook Bart van Leeuwen van synchroonzwemmen toont zich enthousiast over de nieuwe aanwinst: "Bij synchroonzwemmen draait het resultaat voor de toeschouwer altijd om datgene wat we boven water zien, maar vergis je niet in de techniek die hiervoor onder water nodig is."

Vanuit het bedrijfsleven kreeg De Geul dit jaar ondersteuning van Schildersbedrijf Groen B.V. uit Papendrecht die de zwemmers bij deze gelegenheid van nieuwe club-shirts heeft voorzien. De directie van Groen B.V. reikte de shirts op 1 maart persoonlijk uit aan de zwemploegen. Een bijzondere gelegenheid in het jaar dat het bedrijf genomineerd is als "Schildersbedrijf van het Jaar 2005". Ook Swimshop MK uit Rotterdam droeg dit jaar een steentje bij en voorzag de gehele zwemploeg van nieuwe badmutsen met het logo van De Geul!

Dankzij de ondersteuning van familieleden, vrienden, bekenden en bedrijven kan De Geul nu dus opnieuw een belangrijke stap voorwaarts maken in haar streven om zich verder te ontwikkelen tot een sterke en brede zwemvereniging met regionale aantrekkingskracht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.