Dames DES'72 verliezen van Fortisimo

05 maart 2005
Dames DES'72 verliezen van Fortisimo

PAPENDRECHT - Drukte in de Donck te Papendrecht: Fortissimo uit Cothen kwam met 2 volle bussen en een lading personenauto’s en ook vanuit Papendrecht was er een ongekende hoeveelheid publiek binnen-gestroomd. Een echt feest voor beide teams om voor een overvolle tribune en een Utechtse filmploeg te spelen. Zo zouden eerste divisie wedstrijden vaker moeten zijn. DES heeft in de eerste helft van het seizoen in Cothen hun eerste wedstijd verloren met 27-17 en wilde deze avond wel laten zien waarom het op de tweede plaats staat.

De DES dames speelden zonder Annette Zwik en Wendy Rooders zat ziek op de bank. De wedstrijd kwam moeizaam op gang, beide teams speelden gespannen en daarom onder hun kunnen. Beide keepsters werden lekker warm geschoten en pas in de 5e minuut viel het eerste doelpunt in het doel van Fortissimo door de goed vrij gespeelde cirkelloopster Monique Dijkgraaf. Anderhalve minuut later passeerde Diana Jonker de Fortissimo dekking en tekende de 2-0 aan. Fortissimo was niet onder de indruk en bracht via 3 snelle tegenaanvallen de stand op 2-3. Het scoreverloop bleef moeizaam, de DES dekking stond aardig en gelukkig stond keepster Esther de Graaff, na een vrije doelkans met haar hoofd gestopt te hebben, weer als vanouds als een beer te keepen. DES nam weer het voortouw en bleef 12 minuten een voorsprong van 2 punten houden: 8-6 na 24 minuten. DES verzuimde in deze fase afstand te nemen. Fortissimo creerde aanvallend meer ruimte op de circel en scoorde doeltreffend de ruststand naar 10-10.

De tweede helft starte wederom met een moeizaam scoreverloop. Het ging gelijk op tot de twintigste minuut: 17-17 en na een doelpunt vanaf de opbouw van Fortissimo begon het spel van DES bijzonder rommelig te worden, zowel aanvallend als verdedigend. DES begon in deze fase te individualistisch te spelen en de enkele uitgespeelde kans werden nauwelijks benut. Keepster Esther de Graaff hield DES lange tijd in de strijd, maar was niet opgewassen tegen de laatste 4 pingels van Fortissimo. De eindstand werd bepaald op 19-22.

Een terechte overwinning van Fortissimo, die in de laatste 10 minuten werd bepaald door het mindere spel van DES.

Scores:

DES’72: Sandra Scheers – van den Berg 7 (1 pingel), Monique Dijkgraaf 3, Nicole de Jong 3, Diana Jonker 3 (2 pingels), Debbie Heezen 1, Gerrie van Jaarsveld 1, Martine Menses 1 (1 pingel).

Fortissimo: Desiree de Bree 8, Zoë Braun 6 (5 pingels), Sanne Mocking 3, Sanne van Woudenberg 1, Floor Köhler 1, Jennifer Nobel 1, Mariska Vernooy 1 (1 pingel), Lindy Mocking 1 (1 pingel).

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.