Oud en nieuw: veilig en gezellig houden

28 februari 2005

REGIO - Om de jaarwisseling veilig en gezellig te laten verlopen, start de politie kort vóór de jaarwisseling met een actie waarin aangegeven wordt welke spelregels gelden voor de jaarwisseling. Oud en nieuw moet een feest worden en als iedereen zich aan de spelregels houdt, moet dat lukken.

Daarom deelt de politie, voorafgaand aan de festiviteiten een flyer uit en een glow-in-the-dark polsbandje met de tekst ‘Laten we het uitgaan ook dit jaar veilig en gezellig houden’. De doelgroep voor zowel de flyer als het polsbandje is vooral de uitgaande jeugd. Door op een positieve manier het contact te zoeken met deze groep, hoopt de politie de jeugd aan te spreken op hun verantwoordelijkheid aan veiligheid op straat na het uitgaan.

De punten die op de flyer staan zijn:
- Je mag vuurwerk afsteken op zaterdag 31 december 2005 van 10.00 uur tot 1 januari 2006 02.00 uur.
- Zorg ervoor dat je jezelf én anderen niet kunt verwonden.
- Steek geen vuurwerk af in de buurt van dieren en kinderen.
- Verniel en beschadig geen zaken die niet van jou zijn.
- Champagne hoort bij oud en nieuw, maar zorg ervoor dat je niet meer hoeft te rijden als je gedronken hebt.

De aanpak van de politie is gebaseerd op het credo ‘vriendelijk als het kan en streng als het moet’. Strafbare feiten zullen niet getolereerd worden. Oud en nieuw vieren moet geen excuus zijn voor excessief gedrag waarmee anderen benadeeld worden. Het moet een feest worden voor alle burgers, maar ook voor de politieagenten. Door van tevoren duidelijk te zijn over te volgen aanpak, hoopt de politie misverstanden over de manier van werken en aanpak, te voorkomen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.