Heren DES'72 winnen nipt van Gemini in Zoetermeer

27 februari 2005

PAPENDRECHT - De mannen van DES behalen dit seizoen meer punten buiten Papendrecht dan in hun thuishaven sporthalhal de Donck. Zo ook vandaag weer, pakte DES een nipte overwinning in Zoetermeer op Gemini. Het was een moeizame wedstrijd, voor de Papendrechters, die de eerste 10 minuten vrij gelijk op ging (6-5). Gemini begon een sterk offensief en kon door o.a. 6 vrije worpen uitlopen naar een 12-5 voorsprong. Veteraan keeper Dennis Abrahams nam de plaats in van Leon Stigter en DES kon zich herstellen en kon toch het gat weer grotendeels dichten en kwam Gemini tot 1 punt nabij (19-18).

Na de rust liep Gemini toch weer uit naar een 22-19 voorsprong. Na 14 minuten spelen kwam DES dan toch langszij en nam meteen een voorsprong met een 24-22 stand. De wedstrijd was echter nog niet beslist en het venijn zit steeds vaker in de staart . Veel duels worden pas in de laatste minuut zoniet in de laatste seconden beslist. 90 seconden voor tijd had DES een voorsprong van 27-28. Gemini wist dit 24 seconden voor tijd ongedaan te maken en een punten deling leek een feit. Maar de wedstrijd is pas beslist als het laatste fluitsignaal is gevallen en Michael Oosterbaan wist vanuit een rommelige situatie precies 5 seconden voor tijd de winnende treffer te maken en zo toch de volle winst mee naar Papendrecht te nemen. De uiteindelijke stand werd beslist op 28-29.

Doelpunten DES'72: Erik Klaare 7x, Joost van Est 6x, Micheal Oosterbaan 5x, Remco Peters 4x, Jeffrey Zevenbergen 4x,Oskar Broz 2x, Alvin van der Kuil 1x

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.