Dames DES'72 winnen uitwedstrijd in Schiedam

26 februari 2005

PAPENDRECHT - Na een stevige maaltijd bij 2 teamleden, gaan de Papendrechtse vrouwen zonder Sandra Scheers-van den Berg, Annette Zwik en met een nog steeds zieke Nicole de Jong op weg naar het in de buurt liggende Schiedam.

In de afgelopen 2 wedstrijden hebben de DES dames een stijgende lijn in hun spel laten zien; het was niet genoeg voor een overwinning, maar misschien komt daar vanavond verandering in. De 2 gezusters Rooders komen vanavond dan echt voor de eerste maal tegenover elkaar te staan....

Van de stijgende lijn was in de eerste 2 minuten absoluut niets te merken: er werd in 1 minuut 50 seconden 3 maal gescoord door Ventura, terwijl DES de bal uitnam. De Ventura dames houden van snelheid en het balverlies aan DES zijde werd genadeloos afgestraft. De DES bank hield het hart vast, toch niet weer terugzakken in de dip. De DES dekking hield echter het hoofd koel en werd door de snelle start van Ventura wel uit hun slaap gewekt. Ook aanvallend ging DES beter draaien en zo scoorde DES na 4 min 30 uit een goed genomen pingel het eerste doelpunt. Het DES spel begon vorm te krijgen: de uitstekend spelende Diana Jonkers en Martine Menses passeerden enkele malen met gemak de Ventura dekking of wisten andere speelsters vrij te spelen (hoewel cirkelloopster Monique Dijkgraaf in het algemeen erg weinig ruimte kreeg). En via Wendy Rooders bleek ook DES met een fast break te kunnen scoren. Ventura kon door een niet optimale DES dekking tot de dertiende minuut nog meekomen (6-6) maar door een gedegen dekking en goed combinerende aanval liep DES in de volgende 6 minuten uit naar een 6-11 voorsprong. In de laatste 10 minuten haperde DES echter weer even en zo kon Ventura het verschil terug brengen tot 3: 10-13. In de laatste minuut werd hoekspeelster Debbie Heezen mooi vrijgespeeld en zo bepaalde zij met een fraai doelpunt de ruststand op 10-14.

In de tweede helft starte DES fel aanvallend. Gerrie van Jaarsveld kreeg mandekking, waardoor de overgebleven speelsters dankbaar gebruik maakten van de geboden ruimte. De dekking liet weinig door, zodat DES na 6 minuten via een fast break, van de inmiddels uitgeruste Gerrie van Jaarsveld, in de tweede helft 11-17 voor stond. Ventura gaf zich echter nog niet gewonnen en wist het verschil weer te beperken tot 3: 15-18 na 11 minuten. De komende vier minuten werd een doelpunten festijn; uit elke aanval werd gescoord, door zowel DES als Ventura en halverwege de tweede helft was de stand 18-21. DES had als eerste de dekking op orde en liet Ventura 12 minuten lang niet scoren. In de aanval liet DES echter de kansen liggen. Meerdere goed uitgespeelde aanvallen belande in deze fase op de paal of lat en slechts twee maal wist DES het doel te treffen: 18-23. In de laatste 5 minuten vocht Ventura nog hard terug, maar kwam de verdiende overwinning van DES niet meer in gevaar. De uiteindelijke stand was 20-24.

Het was een bijzonder sportieve wedstrijd met van tijd tot tijd mooi handbal. Het collectief van DES draaide weer goed, wat terug te zien is in de scores: alle veldspeelsters wisten vandaag het doel te vinden. De DES dames zullen de stijgende lijn zeker nodig hebben, want volgende week moeten ze het thuis opnemen tegen Fortissimo.

Scores DES’72: Martine Menses 7, Gerrie van Jaarsveld 6, Diana Jonker 5 (4 pingels), Wendy Rooders 3, Debbie Heezen 2, Monique Dijkgraaf 1.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.