Dames 1 DES'72 verliezen in een harde wedstrijd van Tachos

19 februari 2005
Dames 1 DES'72 verliezen in een harde wedstrijd van Tachos

PAPENDRECHT - Na 2 slecht gespeelde wedstrijden gingen de DES dames met een vechtlustige stemming naar de Donck in Papendrecht om het thuispubliek een mooie wedstrijd te laten zien. Nicole de Jong ontbrak vanwege de griep. Thuis zijn de dames in deze competitie nog ongeslagen. Toch spreken de statistieken niet geheel in het voordeel van de thuisploeg: DES heeft sinds 2002 niet van Tachos thuis kunnen winnen, niet in de reguliere competitie, nacompetitie of bekerwedstrijden. Tachos was er bovendien enorm op gebrand te winnen vanavond, daar vorige week net de derde periode titel aan hun neus voorbijging.

De eerste helft begon snel en fel: na 2 minuten spelen zagen we al 4 doelpunten, 2-2. De score ging vervolgens de gehele eerste helft gelijk op, maar de DES vrouwen hadden duidelijk moeite met de aanvallende en harde dekking van Tachos. Via mooie combinaties tussen middenopbouwster Diana Jonker en circelloopster Monique Dijkgraaf werd er toch enkele malen mooi gescoord. Ook Debbie Heezen scoorde vanuit de linkerhoek een aantal schitterende doelpunten. Aangezien de dekking de gemaakte afspraken tussen de verdediging en de keepster niet helemaal nagekomen werden kon Tachos bijblijven: 12-12 ruststand.

In de tweede helft raakten de DES dames meer en meer uit hun spel door de groeiende agressie als gevolg van een slechte wedstrijdleiding. Er werd niet ingegrepen bij grove overtredingen, waardoor de wedstijd steeds harder werd. Hierdoor liep de aanval en de verdediging bij DES niet meer. De fraaie combinaties met de circelloopster bleven uit en ook de afstandschoten verloren aan kwaliteit en kracht. Ook invalsters Annette Zwik (keepster), Marjan de Ruijter en Judith Kraaijeveld konden het tij niet keren. Tachos maakte hier dankbaar gebruik van en speelde de wedstrijd slim uit. De eindstand was 23-28.

Het was een wedstrijd die steeds minder op handbal ging lijken, maar de dames van DES'72 lieten echter wel een stijgende lijn in hun spel zien: leuke aanvallende combinaties en bij vlagen een goed samenwerkende dekking. Nu moeten ze er nog voor zorgen dat ze niet uit hun spel worden gehaald door scheidsrechterlijke dwalingen

Scores:
DES’72: Diana Jonker 6 (2 pingels), Debbie Heezen 4, Monique Dijkgraaf 3, Gerrie van Jaarsveld 3, Sandra Scheers-van den Berg 3 (1 pingel), Wendy Rooders 2, Martine Menses 2.

Tachos: Marion van der Linden 8, Dammarijs van Landsbergen 8 (1 pingel), Marissa Valster 5 (3 pingels), Sandra Konitz 3 (1 pingel), Kirstin Vendeloo 2, Danielle van der Sijde 1, Biorella Hooi 1.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.