Periodetitel voor heren DES'72

12 februari 2005

PAPENDRECHT - De mannen van DES'72 mogen na de reguliere campagne op herhaling in na­competitie. In een heuse thriller bemachtigden de handballers uit Papendrecht een ticket voor de toegift door zaterdagavond Ve­nus/Nieuwegein op 32-32 te houden. De noodzakelijke Papendrechtse gelijkmaker die de 32­-32 eindscore opleverde plus de eindzege in de derde periode, viel welgeteld drie seconden voor tijd. Een minuut voor het einde leek de nacompetitie onhaalbaar met een 32-30 tussenstand. Maar DES zorgde voor de aanslui­tingstreffer, Nieuwegein moest door een tijdstraf met een man minder de wedstrijd volmaken en raakte vervolgens de bal kwijt. Remco Peters hield het hoofd koel en scoorde de bevrijdende treffer. Hoewel, helemaal bevrij­dend was het doelpunt niet. Door de deling had zowel Groe­ne Ster als White Demons nog kans op het ticket. Maar direct na afloop van het duel in Nieuwe­gein kwam het prettige nieuws binnen dat Groene Ster met één doelpunt verschil moest buigen voor Hurry Up (34-35).

White Demons kon ook nog roet in het Papendrechtse toetje gooien, maar kon het gisteren­middag niet bolwerken tegen de tweede keus van Kras/Volendam: 32-27 verlies.” We hebben in deze periode laten zien dat we bij de beste ploegen horen", meende coach Miki Zornic. „Voor het seizoen hadden we twee doelen: een plaats bij de eerste vier in de competitie en deelname aan de nacompetitie afdwingen. De tweede doelstelling hebben we bereikt. De eer­ste kan nog, al zal dat moeilijk worden. Door blessures en per­soonlijke problemen staan we te laag in de rangschikking."

De gelukkige afloop van de pe­riode lag twee wedstrijden gele­den niet voor de hand. Welis­waar leidde DES de dans, maar met uitwedstrijden tegen rivaal White Demons en titelpreten­dent Venus/Nieuwegein voor de boeg; leek het perspectief op de nacompetitie nog behoorlijk troebel. De deling tegen de witte duivels betekende dat de beslis­sing tegen Nieuwegein zou val­len. DES heerste veertig minuten lang, koesterde voor de pau­ze een voorsprong van zeven treffers, en leidde halverwege met 12-16. Tien zwakke minuten deden de kansen keren en een minuut voor tijd konden de aspi­raties bijna begraven worden. Maar door de uiterste krachtsin­spanning plaatste DES zich, dat in Joost van Est met' acht doel­punten zijn beste schutter had, evenals vorig jaar voor het slot­bal. Destijds figureerden de Pa­pendrechters en de vraag rijst hoe het nu zal gaan. „We kun­nen ons met de andere ploegen meten, maar het is moeilijk te voorspellen", vond Zornic. „Drie keer spelen we op woensdag­avonden de meeste jongens wer­ken gewoon overdag. Eén ding weet ik wel: de ambities die we voor het seizoen hadden, met een plaats bij de top vier en de nacompetitie, zijn reëel geweest. Nu willen we in het restant van de competitie laten zien dat we een goede ploeg hebben."

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.