Kunstuitleen Papendrecht biedt ijskoude ervaring

10 februari 2005
Kunstuitleen Papendrecht biedt ijskoude ervaring

PAPENDRECHT - De Kunstuitleen Papendrecht presenteert in een serie kunstprojecten als eerste, van vrijdag 4 t/m zaterdag 12 februari 2005 het project “ikii”. Dit betekend “het is koud!” in de taal van de Inuit uit Groenland. Het gebied rondom de Noordpool is regelmatig het atelier van beeldend kunstenaar Els de Meijer. De confrontatie met de meedogenloze natuur krijgt vorm in haar projecten. In deze unieke klimatologische omstandigheden zoekt zij naar het samensmelten van natuur en cultuur, daar ontstaat haar werk. Zij werkt samen met de inheemse Inuit bevolking en met de lokale kunstenaars. Els de Meijer is gefascineerd door deze oude cultuur met haar eigen taal, die de sleutel vormt tot een voor ons onbekende omgeving. De Kunstuitleen heeft Els de Meijer uitgenodigd om u deze "ijskoude" wereld te laten zien en "aan den lijve" te laten ondervinden.

Programma.
Van vrijdag 4 t/m zaterdag 12 februari 2005 is er in de Kunstuitleen een expositie van sneeuw- en ijswerken gemaakt in Groenland en Canada. Van dinsdag 8 t/m zaterdag 12 februari van 9:00 tot 17:00 uur is er de presentatie van de DVD-film: "Upernivoq-daydreaming". Dit vindt plaats op de parkeerplaats naast de Kunstuitleen in een open vriescontainer, met een temperatuur onder het vriespunt. Leerlingen van basisscholen en publiek gaan hierin onder begeleiding van Els de Meijer zelf sculpturen maken van bevroren water. Maar ook u bent van harte uitgenodigd hieraan deel te nemen. Vrijdag 11 februari 2005 om 19.00 uur geeft Els een lezing in de kunstuitleen waarin zij vertelt over haar projecten en ervaringen in de wereld van sneeuw en ijs. Ter afsluiting wordt er op zaterdag 12 februari om 11.00 uur een ijs-sculptuur geplaatst in de omgeving van de Kunstuitleen. Zoals bij elke activiteit van de Kunstuitleen, kunt u een diversiteit aan verrassende maar ook "smakelijke" indrukken opdoen. Iedere bezoeker ontvangt een toepasselijke attentie! De toegang tot alles is gratis.

De Kunstuitleen is geopend op vrijdag van 15:00 tot 20:30 uur en zaterdag van 9:30 tot 12:30 uur. Markt 2. (naast de biblioteek) 3311 AZ Papendrecht. 615 04 96.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.