Weer dikke nederlaag voor P/A 2

04 februari 2005
Weer dikke nederlaag voor P/A 2

PAPENDRECHT - Het reserveteam van schaakclub Papendrecht/Alblasserdam is duidelijk te zwak voor de 2e klasse van de Rotterdamse Schaakbond. In de thuiswedstrijd tegen CSV 2 uit Capelle a/d IJssel werd de vijfde achtereenvolgende dikke nederlaag geleden. Alleen Peter van Wermeskerken (bord 1) wist te winnen, omdat een ruim 40 jaar geleden zeer diep geanalyseerde variant van het Damegambiet op het bord kwam.

Verder scoorden Piet de Jonge (bord 4) en Koert Timmerman (bord 6) remises. Alleen Van Wermeskerken en De Jonge hebben een positieve score voor het team. Tegen CSV werden nederlagen geleden door Magnus Soeverein, Zahir Likic, Arie Speksnijder, Nico Plantfeber en Wim Roodnat.

De jeugdteams van P/A leden beide een 3-1 nederlaag tegen Zwijndrecht 1 en 2. Net als eerder tegen Sliedrecht en Dordrecht toont de jeugd van P/A de opgaande lijn te pakken te hebben. In alle wedstrijden werd dit seizoen beter gescoord dan vorig jaar. Voor P/A 1 scoorde Alex Moerer en voor P/A 2 liet Houke de Kwant zijn tweede zege noteren.

Belangstellenden voor de schaakclub zijn elke dinsdagavond van harte welkom in het Denksportcentrum achter De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht. De jeugd begint om 18.45 uur met een half uur les, gevolgd door hun competitie. Vanaf 20.00 uur is de schaakzaal het domein van de senioren. Nieuwe leden kunnen ten allen tijde worden ingepast in de interne competitie op ongeveer hun eigen speelsterkte. Zowel bij de jeugd als de senioren neemt het ledental gestaag toe.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.