Heren1 DES’72 winnen net niet

29 januari 2005
Heren1 DES’72 winnen net niet

PAPENDRECHT - Om de periodetitelstrijd was dit een belangrijke wedstrijd voor de heren van DES. Zonder Erik Klaare, André Kraaijeveld, Tim Hogendoorn en de geblesseerde Remco Hagen, reisde men af naar Berkel Enschot, alwaar het geduld vóór de wedstrijd danig op de proef werd gesteld door allerlei kermisachtige activiteiten die de organisatie van White Demons nodig acht voor de wedstrijd.

Dit leek een goede uitwerking te hebben want DES kwam uiterst sterk uit de startblokken. Met een offensieve dekking werden vooral Frank Verschuren en Vince van Raaij onder druk gezet, waar de tuisploeg duidelijk moeite mee had. Binnen 7 minuten stond het 2-5, mede door sterk wisselende aanvallen waar White Demons geen vat op kon krijgen.

Door vooral technische fouten van DES en 2 gemiste penalty’s halverwege de eerste helft gelijk te komen, 7-7. Vooral de hoekspelers kregen teveel ruimte om te scoren. De laatste 7 minuten wist DES de wedstrijd naar zich toe te trekken door een zeer geconcentreerde dekking en sterk aanvalspel van men name Joost van Est, ruststand 12-14.

DES begon slecht aan de 2de helft en na 3 minuten stond het alweer gelijk, 14-14. In de fase daarna was het vooral te danken aan de goed keepende Frank Kerhoffs dat DES niet op een grotere achterstand kwam. Tot aan de 24ste minuut ging de strijd gelijk op. Toen was het White Demons dat door 2 tijdstraffen in ondertal kwam waarvan DES wist te profiteren, 23-25. Met nog 5 minuten te spelen draaiden de scheidsrechters de rollen om en werden in korte tijd sterk spelende Alvin v/d Kuil en Oscar Broz het veld uitgestuurd waardoor White Demons zelf in de 29ste minuut op voorsprong wist te komen, 26-25. Met een laatste krachtsinspanning wist DES een penalty te bemachtigen die tot overmaat van ramp gemist werd door Arjan Koster (verkeerde routebeschrijving). In de daaropvolgende fase kwam DES alsnog in balbezit en door een overtreding op Alvin v/d Kuil kreeg DES in de allerlaatste seconde een terechte penalty die koelbloedig werd benut door de topscoorder van DES deze wedstrijd, Joost van Est, 26-26.

Doelpuntenmakers DES’72: Joost van Est, 6; Remco Peters, Avin v/d Kuil, 5; Jeffrey Zevenbergen, 4; Michael Oosterbaan, Oscar Broz en Arjan Koster, 2.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.