Opnieuw winst voor DES'72 tegen een Limburgse ploeg

22 januari 2005
Opnieuw winst voor DES'72 tegen een Limburgse ploeg

PAPENDRECHT - Na de overwinning vorige week op het Limburgse Bevo 2, kwam vandaag een andere Limburgse opponent bij DES op bezoek. B.C.D.'90 uit Landgraaf was de tegenstander die het tegen de Papendrechters moesten opnemen. Het Limburgse handbal ligt DES wel want uit de laatste drie ontmoetingen wist DES steeds de volle winst te behalen. Ook deze wedstrijd lieten de mannen van coach Miki Zornic er geen twijfel over bestaan wie er zou gaan winnen, vanaf het eerste fluitsignaal nam DES'72 de leiding en gaf deze niet meer uit handen. Na 10 minuten spelen had DES een voorsprong van drie punten bij een 6-3 stand en weer 10 minuten later was de voorsprong verdubbeld naar zes punten (12-8). DES hield deze marge vast tot de rust (18-12).

Het eerste kwartier van de tweede helft speelde DES een versnelling hoger en het verschil liep op tot tien punten (28-18). Alvin van der Kuil liep bij deze stand tegen zijn derde tijdstraf op en mocht de wedstrijd verder vanaf de tribune volgen. Een rommelig slot volgde en het scheidsrechter duo Scherhage en Scherhage grossierde in tijdstraffen waardoor het aantal spelers op het veld aanzienlijk kleiner werd. Het gevolg was dat er aan beide kanten flinke gaten vielen. Dit resulteerde in de laatste 15 minuten nog 22 treffers waarvan negen voor DES. Peter Boele maakte in zijn verdienstelijke invalbeurt vier doelpunten en ook Erik Klaare viel op door zijn acht treffers uit acht strafworpen. Een leuk avondje handbal wat ondanks de 17 tijdstraffen geen onsportieve pot was.

Doelpunten: Erik Klaare 8x, Oskar Broz 5x, Arjan Koster 5x, Remco Peters 4x, Peter Boelens 4x, Michael Oosterbaan 4x, Joost van Est 4x, Jeffrey Zevenbergen 3x.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.