DES-Dames wint van jong ZAP

22 januari 2005
DES-Dames wint van jong ZAP

PAPENDRECHT - Helaas begon DES aan de wedstrijd tegen ZAP met Martine Menses afwezig, Marjan de Ruijter ziek en Gerrie van Jaarsveld, Monique Dijkgraaf, Debbie Heezen en Diana Jonker in niet optimale conditie. De statistieken waren goed voor DES, maar ZAP is een jonge snelle ploeg, die de vorige week al van ‘ervaring’ (Westsite) wist te winnen. Ze kunnen heel onverwacht uit de hoek komen, dus de DES vrouwen waren gewaarschuwd.

ZAP begon succesvol met een aanvallende dekking, gericht op het uitschakelen van Gerrie van Jaarsveld. De DES dames hadden in het begin erg veel moeite met deze aanvallende dekking en even leek het erop dat het weer een lastige wedstrijd ging worden voor DES. Rommelige aanvallen en slecht afmaken ervan, zorgde voor een doelpunt-arme eerste 12 minuten (3-3). DES paste hierna de aanval aan en zorgde voor meer ruimte. Met name Sandra Scheers-van den Berg maakte hier dankbaar gebruik van en scoorde van afstand en na passeren. Met de dekking hadden de dames duidelijk minder moeite dan met de aanval en blokten keer op keer de schoten van ZAP. Doordat ZAP hun manier van aanvallen niet aanpaste, kon DES ontspannen rusten met een 11-5 voorsprong.

De rust bracht niet veel verandering in het spel van beide teams. De DES-dekking stond als een rots in de branding en in de aanval was het nu met name Wendy Rooders die de gemaakte ruimte goed wist te benutten. DES kon zo redelijk makkelijk uitlopen naar een stand van 21-9.

De DES dames laten zich soms beinvloeden door hard spel en helaas ook in de eindfase van deze wedstrijd. ZAP kon hierdoor de schade beperken tot een eindstand van 25-19.

Het was een gevarieerde wedstrijd met pieken en dalen, waarin DES duidelijk de betere ploeg was. DES blijft zo goed in het spoor van Fortissimo.

Scores:

DES’72: Sandra Scheers-van den Berg 12 (4 pingels), Wendy Rooders 5, Gerrie van Jaarsveld 3, Monique Dijkgraaf 2, Debbie Heezen 1, Diana Jonker 1, Nicole de Jong 1 (pingel).

ZAP: Wendy Kogelberg 6, Francisca Prins 3, Renee Zwaan 3, Angelique Dorsman 2, Femke Dalmayer 1, Astrid Janson 1, Marianne van Lierop 1, Margriet van Lierop 1, Carlien Verbruggen 1.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.