Eerste team schaakclub verspeelt voorsprong

19 januari 2005
Eerste team schaakclub verspeelt voorsprong

PAPENDRECHT - Meinte Smink en Hans van den Beukel hadden in hun vooruit gespeelde partijen het eerste team van schaakclub Papendrecht/Alblasserdam op een riant lijkende voorsprong van 2-0 gezet. Het vervolg was dinsdagavond echter miserabel. Slechts drie remises werden daaraan toegevoegd, zodat de thuiswedstrijd tegen HZP Schiedam 2 met 3½-4½ verloren ging. Daarmee zijn ook alle dromen over een kampioenschap in klasse 2A van de Rotterdamse Schaakbond in gruzelementen gevallen.

Kees van Meerkerk kwam aan bord 2 nog tot een degelijke remise, maar zowel Kees Brinkman (bord 4) als Peter van Wermeskerken (bord 8) hebben de winst laten glippen, zoals Nol Oostrom (bord 7) een zeker lijkende remise aan zijn neus voorbij liet gaan. Aan bord 1 was Marius de Wit niet opgewassen tegen J. van Beest en Jo Pattinama leek vreselijk uit vorm te zijn aan bord 5.

Dan deed de jeugd van P/A het heel wat beter. Het eerste team speelde in de uitwedstrijd tegen Dordrecht A met 2-2 gelijk. Martin de Witte en Pieter Modderkolk wonnen hun partijen, terwijl Ramon van der Stelt en Alex Moerer een nul te slikken kregen. De strijd tussen de tweede teams werd in het voordeel van P/A beslecht met 3-1. Marnix Kornet, Rogier Smits en Houke de Kwant wonnen, terwijl invaller Floor Prins verloor.

Deze week nemen verscheidene leden van P/A deel aan het Corus toernooi in Wijk aan Zee in de journalistengroep, de dagvierkampen, het rapidtoernooi en de teamstrijd tussen zakelijke relaties van Hoogovens IJmuiden.
Belangstellenden voor de schaakclub zijn elke dinsdagavond van harte welkom in het Denksportcentrum achter De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht. De jeugd begint om 18.45 uur met een half uur les, gevolgd door hun competitie. Vanaf 20.00 uur is de schaakzaal het domein van de senioren. Nieuwe leden kunnen ten allen tijde worden ingepast in de interne competitie op ongeveer hun eigen speelsterkte. Recent hebben zich weer enkele nieuwe leden aangemeld.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.