Marius de Wit nieuwe koploper bij schaakclub

14 januari 2005
Marius de Wit nieuwe koploper bij schaakclub

PAPENDRECHT - Marius de Wit is voor het eerst koploper in de clubcompetitie bij schaakclub Papendrecht/Alblasserdam. Dit seizoen gingen hem Nico Plantfeber en Zahir Likic al voor. Wellicht toont dit dat er een nieuwe 'pikorde' aan het ontstaan is bij de schakers. De Wit kon de koppositie van Likic overnemen doordat hij zelf won van Rob Honing en Likic het onderspit delfde tegen Magnus Souverein.

De partijen tussen spelers uit de top van de ranglijst eindigden dinsdag alle met winst voor zwart. Zo won Kees van Meerkerk van Hans van den Beukel en Kees Brinkman van Jo Pattinama. De overige uitslagen in de onderlinge competitie waren: Arie Speksnijder - Piet de Jonge ½-½; Leon de Bruijn - Henny Steernberg 0-1; Jack de Ruijter - Ad Hofstede 1-0; Hans den Hartigh - Wim Roodnat 1-0; David Fitzpatrick - Joop Herwig 0-1; Marius Soetendal - Piet Lodder 1-0; Jaap Lip - Douwe Hoekstra 0-1 en Nico van Delft - Piet de Bruin 0-1.

Het derde achttal van P/A is vaster op de laatste plaats gedrukt in de 3e klasse B van de RSB competitie. Thuis werd verloren van Shah Mata 3 uit Rotterdam met 2,5-5,5. Voor winst zorgden de beide nestors van het team Andries Moleman en Cor Schaap, terwijl Theo Punt tot een verdienstelijke remise kwam. Louis Kemper, Ad Stabij, Chris Buizert, Chiel de Kreek en Nico Plantfeber incasseerden een nul.

Belangstellenden voor de schaakclub zijn elke dinsdagavond van harte welkom in het Denksportcentrum achter De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht. De jeugd begint om 18.45 uur met een half uur les, gevolgd door hun competitie. Vanaf 20.00 uur is de schaakzaal het domein van de senioren. Nieuwe leden kunnen ten allen tijde worden ingepast in de interne competitie op ongeveer hun eigen speelsterkte. Recent hebben zich weer enkele nieuwe leden aangemeld.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.