Dames DES'72 beginnen nieuwe jaar goed

10 januari 2005
Dames DES'72 beginnen nieuwe jaar goed

PAPENDRECHT - Beide teams moesten na de kerstvakantie duidelijk even op gang komen en leken nog van hun winterslaap te genieten. In een niet al te hoog tempo liep DES in de eerste 7 minuten uit naar 3-0. De Nieuwegeinse dames leken niet te beschikken over afstandschutters en hadden daarom duidelijk moeite met de strakke 6-0 dekking van DES, die het aanspelen van de cirkelspeelster goed voorkwam. In de daaropvolgende 10 minuten was DES echter heel sloom aan het spelen, waardoor ze het doel niet meer wisten te vinden, zodat het na 17 minuten spelen weer gelijk stond: 3-3. Gelukkig was de DES-diesel toen een beetje warm gedraaid en werd er eindelijk, na commentaar van de bank, mooi gehandbald. Zo liep DES via een 7-3 tussenstand in de laatste 10 minuten van de eerste helft uit tot een comfortabele ruststand: 12-6.

In het begin van de tweede helft was het met name de prima spelende Diana Jonker die DES op sleeptouw nam en na 12 minuten spelen DES op 8 doelpunten voorsprong bracht: 16-8. DES bleef in de aanval echter onder niveau spelen en het was voornamelijk dankzij de goede dekking en de lekker op dreef zijnde keepster Esther de Graaff dat Nieuwegein geen kans maakte op de overwinning. Via een aantal snelle tegenaanvallen en pingels wisten de Nieuwegeinse dames desondanks het verschil terug te brengen naar 5 (18-13), maar in de laatste tien minuten kwam Nieuwegein er helemaal niet meer aan te pas. Hoewel ze in de dekking het de DES aanval vaak lastig maakte, werd er door de Nieuwegeinse dames niet meer gescoored. En in tegenstelling tot vele voorgaande wedstrijden waren het ditmaal de DES dames die in de laatste minuut twee maal scoorden (in de eerste helft al succesvol geoefend!): eindstand 21-13.

Een slome start voor de DES dames in 2005 met desondanks een verdiende overwinning. De frequentie waarmee lat en paal geraakt werden door beide teams lag erg hoog; je zou gaan denken dat het doel voor beide teams wat groter moet worden. Hopelijk beschikt coach Mladen Bijekic over een goede wekker, zodat de dames wakker zijn voor de wedstrijd tegen UDSV.

Scores:

DES’72: Gerrie van Jaarsveld 6, Diana Jonker 5, Sandra Scheers-van den Berg 3 (2 pingels), Wendy Rooders 3, Nicole de Jong 2, Monique Dijkgraaf 2.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.