Slechte start van 2005 voor heren DES'72

10 januari 2005
Slechte start van 2005 voor heren DES'72

PAPENDRECHT - De mannen van DES hadden voor de winterstop een kleine oplevering en vandaag stond het weerzien tegen v/d Voort/Quintus 2 op het programma. De vraag was hoe DES’72 de Kerst en de oliebollen verwerkt hadden. Quintus 2 is altijd een lastige tegenstander voor de Papendrechters en meestel delven ze het onderspit tegen de ploeg uit Kwintsheul. De wedstrijd werd gekenmerkt door tijdstraffen en het optreden van coach Miki Zornic. De scheidsrechters Radder en van Wettum trakteerde de ploegen 18 keer (gelijk verdeeld) op een tijdstraf en een definitieve uitsluiting voor coach Mike Zornic.

DES dat vandaag speelde met slechts 1 keeper ( Frank Kerkhofs) en nog steeds zonder de geblesseerde Joost van Est hield lang stand tegen Quintus 2, tot 5 minuten voor rust ging de wedstrijd gelijk op daarna kon Quintus 2 een gaatje slaan en de rustand in hun voordeel beslissen met een 17-20 stand.

De pauze had DES goed gedaan want binnen 3 minuten was de stand weer gelijk met 21-21. Tot de 15e minuut bleven de ploegen aan elkaar gewaagd maar toen nam Quintus definitief de regie in handen en liep langzaam maar zeker uit en DES had niet de kracht om terug te komen. In de 27e minuut van de wedstrijd liep coach Zornic tegen een rode kaart op wegens opmerkingen in zijn moedertaal (Joegoslavisch) en het arbitrale duo beloonde dit met een rode kaart. Vervolgens werd hij met de nodige commotie uit de zaal verwijderd. Dit incident kwam het spel, de resterende minuten, niet ten goede en DES kon zijn eerste nederlaag van 2005 op zijn conto bijschrijven. Uitslag 34-38 voor Quintus 2.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.