Papendrecht krijgt eigen munt als tijdelijk betaalmiddel

10 januari 2005
Papendrecht krijgt eigen munt als tijdelijk betaalmiddel

PAPENDRECHT – In 2005 viert Papendrecht feest! In 2005 worden dan ook diverse activiteiten georganiseerd om dit feest te vieren. Een van de activiteiten zal bestaan uit het uitbrengen van een eigen Papendrechtse munt die gedurende de periode van 28 maart 2005 tot en met 31 oktober 2005 te gebruiken is als betaalmiddel.

De Winkeliersverenigingen De Meent, De Westpolder en De Wilgendonk hebben de handen ineengeslagen om samen, met de Stichting Papendrecht 900, Breko Nieuwbouw BV, Studio 2000 plus, Rabobank Papendrecht-Alblasserdam en de Stichting Betaalpenning, dit geweldige initiatief van de grond te krijgen.

De munt zal een waarde vertegenwoordigen van 2 euro. Naast de munten die als betaalmiddel in omloop worden gebracht bestaat de mogelijkheid om als exclusief aandenken een zilveren of gouden munt te bestellen. Verdere informatie hierover zult u vinden in de media.

Doel van het in omloop brengen van een eigen Papendrechtse munt is om het bijzondere karakter van het 900 jarig bestaan van de Gemeente Papendrecht te benadrukken.

De eventuele opbrengsten die hieruit ontstaan zullen door de Stichting Betaalpenning worden geschonken aan de Special Olimpics (gehandicapten sportdag).

Binnenkort zal de Stichting Betaalpenning een wedstrijd uitschrijven waarin u de kans krijgt om de vormgeving van één zijde van de munt te maken en een originele naam te geven aan de munt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.