Gestarte projecten in 2004 worden in 2005 vervolgd

07 januari 2005

PAPENDRECHT – In de Werkgroep Wijkgericht Werken, waarin de wijkplatforms van Papendrecht zijn vertegenwoordigd, zijn in 2004 wensen geïnventariseerd. Van deze wensenlijst zijn projecten aangewezen die nog in 2004 gestart zijn. Deze projecten worden betaald uit het beschikbare budget voor wijkgericht werken. Hieronder volgt een aantal prominente zaken die worden uitgevoerd.

  • Naar aanleiding van verzoeken uit verschillende wijken voor de aanleg van een skatepark, wordt bekeken of het bestaande skatepark bij Interval uitgebreid kan worden met een spineramp en copingramps. De gebruikers van het skatepark hebben zelf een ontwerp gemaakt, aangegeven welke elementen gewenst zijn en offertes opgevraagd.
  • In Kraaihoek-Middenpolder worden momenteel speelvoorzieningen opgeknapt en/of opnieuw aangelegd. Voor speelvoorzieningen is de kadernota speelruimtebeleid opgesteld. Om het beleid ondanks bezuinigingen toch uit te voeren zijn extra middelen uit het wijkgericht werken beschikbaar gesteld. Direct omwonenden zijn inmiddels op de hoogte van de inrichting van de speelplaatsjes.
  • Uit de wijk Westpolder zijn verschillende verzoeken gekomen voor aanleg van een voetbalkooi. Na overleg met het wijkplatform Westpolder is het bestaande rolhockeyveld als meest geschikte locatie uit de bus gekomen. De staat van het rolhockeyveld aan het Van der Palmpad is niet best. Zo moeten de boarding en het hekwerk gerepareerd worden en de omgeving opgeknapt. Er ligt wel al asfalt en doeltjes kunnen gemakkelijk worden geplaatst. De verwachting is dat na een grondige opknapbeurt het rolhockeyveld gebruikt wordt door de plaatselijke jeugd en de omliggende scholen.
  • Rondom de manege in de wijk Wilgendonk zijn de fietspaden onvoldoende verlicht. Beide paden worden veel gebruikt door schoolgaande jeugd en gebruikers van sportvoorzieningen in Oostpolder. Het pad vanaf de Amberdreef tot aan de tunnel onder de N3 wordt voorzien van verlichting en ook aan de andere zijde van de N3 komt verlichting die aansluit op het pad langs voetbalvereniging Drechtstreek. Ook het fietspad langs de manege tussen de Burgemeester Keijzerweg en de Amberdreef wordt voorzien van verlichting.
  • In de wijk De Kooy (bij de Eijkmanstraat) wordt een speelvoorziening geplaatst. Bij de werkzaamheden in het kader van de dijkverzwaring was deze voorziening verdwenen.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.