Klanten nog steeds tevreden over gemeentewinkel

04 januari 2005
Klanten nog steeds tevreden over gemeentewinkel

PAPENDRECHT - Bezoekers van de Papendrechtse gemeentewinkel waarderen de kwaliteit van de dienstverlening met het cijfer 8,5. Met name zijn zij tevreden over de manier waarop zij geholpen worden, de minimale wachttijd en de openingstijden.

De gemeente voerde het onderzoek uit in de periode van 4 november tot 6 december 2004. Daaruit bleek bovendien dat de gemeentewinkel in Papendrecht hoger scoort dan in vergelijkbare gemeenten (zie onderstaande tabel).

Algemeen oordeel dienstverlening

Score in Papendrecht

Score in vergelijkbare gemeenten

Verschil
2002 8,3 7,8 0,5
2003 8,6 8,1 0,5
2004 8,5 7,8 0,7

Het is de derde keer dat de gemeente Papendrecht een meting verricht naar de klanttevredenheid. 95,5% is tevreden tot zeer tevreden over de wachttijd bij de gemeentewinkel. 97,7% vindt dat hij/zij prima geholpen wordt. Bij 6,3 % van de bezoekers volgt een doorverwijzing binnen of buiten de gemeentewinkel. De openingstijden van de gemeentewinkel werden door 88,4 % van de bezoekers als voldoende tot zeer goed ervaren.

Voor het onderzoek werd gebruik gemaakt van de door projectbureau OL2000 ontwikkelde servicemeter. Deze servicemeter kan door meerdere organisaties gebruikt worden, waardoor een vergelijk (benchmark) gemaakt kan worden met organisaties van dezelfde omvang en/of soortgelijke loketten. Tot op heden maakten naast de gemeente Papendrecht 36 vergelijkbare organisaties gebruik van de servicemeter.

Het volledige rapport van het klanttevredenheidsonderzoek is te downloaden van de website van de gemeente Papendrecht: www.papendrecht.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.