Club extra leert kinderen bewegen

23 december 2004

PAPENDRECHT - Op woensdag 19 januari 2005 start de gymnastiekvereniging Olympia in samenwerking met de gemeente Papendrecht en MEE Zuid-Holland Zuid een nieuw project: Club Extra. Het doel van Club Extra is om kinderen met een motorische achterstand plezier in sporten te laten (her)ontdekken.

Bij Club Extra worden kinderen met een motorische achterstand in kleine groepen begeleid (veel individuele aandacht) door deskundige leiding. Binnen Club Extra maken kinderen kennis met verschillende bewegingsactiviteiten die aansluiten bij de mogelijkheden van het kind. Na twee jaar hebben veel kinderen hun achtstand ten opzichte van leeftijdgenoten ingelopen, vervolgens worden zij door Club Extra begeleid naar een reguliere vereniging van hun keuze. Tot op heden zijn er echter nog onvoldoende kinderen om te starten. Voor een geringe bijdrage kunnen kinderen deelnemen aan dit zeer zinvolle project.

Doelgroep
Club Extra richt zich op kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar die te maken hebben met een motorische achterstand. Deze motorische achterstand kan door verschillende oorzaken zijn ontstaan. Het kan zijn dat kinderen op jonge leeftijd weinig beweging krijgen of lang ziek zijn. Let op, het gaat niet om kinderen met een handicap, maar om kinderen met een motorische achterstand die meestal te verhelpen is. Dit kan tot uiting komen tijdens de gymles op school, maar ook bij het sporten bij een vereniging of bij het buitenspelen op straat. Het sportaanbod van de reguliere sportverenigingen is meestal niet afgestemd op kinderen met een motorische achterstand. Kinderen zijn hard voor elkaar en wie niet goed kan meekomen, valt buiten de boot. Daardoor wordt de achterstand steeds groter.

Kent u een kind dat in aanmerking komt voor Club Extra of wilt u meer informatie kunt u contact opnemen met Marc Pelkman, consulent sport MEE Zuid-Holland Zuid. Te bereiken op telefoonnummer 0900 - 202 06 72 (22 ct p/m). of per e-mail: marc.pelkman@meezhz.nl Lukt dit niet dan kunt u ook een e-mail sturen naar Arjan Versluis, sportconsulent van de gemeente Papendrecht: a.versluis@papendrecht.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.