Internetaangifte voor speciale doelgroepen

23 december 2004

REGIO - Steeds meer mensen weten de digitale weg te vinden om aangifte te doen. Vandaag heeft de Politie Zuid-Holland-Zuid de tweeduizendste aangifte ontvangen. Vanaf 1 juni is het mogelijk om bij de Politie Zuid-Holland-Zuid aangifte te doen via internet (www.politie.nl/zuid-holland-zuid) en eind september kwam de duizendste aangifte binnen. De afgelopen maanden is het aantal internetaangiften duidelijk gestegen en komen er maandelijks ruim 300 internetaangiften binnen.

Specifieke doelgroepen benaderen
Sinds begin november worden bepaalde doelgroepen nadrukkelijk benaderd zoals gemeenten, scholen, woningbouwcorporaties, winkeliersverenigingen en busbedrijven. Middels een brief worden de doelgroepen op de hoogte gebracht van de mogelijkheid om via internet aangifte te doen en wordt op de voordelen van internetaangifte gewezen. Daarnaast wordt landelijk de mogelijkheid bekeken om van meerdere delicten via internet aangifte te doen. Momenteel is het mogelijk om van de volgende delicten aangifte te doen: diefstal van fiets, diefstal bromfiets, diefstal uit/vanaf een auto(autokraak), en naast vernieling in het algemeen ook speciaal vernieling aan openbare gebouwen, objecten van het openbaar vervoer en van vernieling van auto's en winkeldiefstal.

Aangiftezuilen
Op een aantal bureaus in de regio staat een aangiftezuil, zodat het voor iedereen mogelijk is om via internet aangifte te doen. De aangiftezuilen zijn te vinden op het regiobureau in Dordrecht, districtsbureau aan de Nassauweg in Dordrecht en de nieuwe districtsbureaus in Oud-Beijerland en Gorinchem. In Zwijndrecht en het bureau Binnenstad in Dordrecht komen binnenkort ook een aangiftezuilen.

Thema's
Wilt u meer informatie over de Politie Zuid-Holland-Zuid? Kijk dan eens op de website www.politie.nl/zuid-holland-zuid. Wekelijks mag de Politie Zuid-Holland-Zuid 3000 mensen verwelkomen op de internetsite. Naast de dagelijkse actuele informatie, staan er ook persberichten en getuigenoproepen op de internetsite. Ook zijn er speciale themapagina's, waar informatie te vinden is over bijvoorbeeld het veilig gebruiken van vuurwerk, politievrijwilligers of projecten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.