DES Dames sluiten jaar slecht af

20 december 2004

PAPENDRECHT - Zonder Martine Menses, Wendy Rooders en Annette Zwik togen onze dames naar Kwintsheul. Marina Prins zat geblesseerd op de bank en in de warming-up verloren we Debbie Heezen aan een kuitblessure. Het beloofde een moeilijke wedstrijd te worden, aangezien Quintus 2 slechts 1 maal thuis verloren heeft in dit seizoen en DES een smalle selectie ter beschikking had.

Quintus is een snelle ploeg, daarom starte DES fel in de aanval en stond na 8 minuten voor met 3-7. De middenopbouwster Diana Jonker was goed op dreef en stuurde een aantal mooie aanvallen die goed afgemaakt werden door Sandra Scheers-van den Berg en Monique Dijkgraaf. DES wist de voorsprong verder uit te breiden tot 5-10 na dertien minuten spelen. Toen werd Quintus wakker en wist langzaam de score op te voeren tot 12-13 in de rust.

De tweede helft begon DES weer sterk. De dekking deed goed zijn werk en Esther de Graaff stond als vanouds te keepen. Na vijftien minuten was de stand 15-21. DES dacht de winst binnen te hebben. Helaas liep het iets anders. De coach van Quintus besloot een andere verdedigingstactiek toe te passen. Hierop hadden de dames van DES geen antwoord. In het resterende kwartier wist DES nog eenmaal te scoren, een wondermooi afstandschot van Gerrie van Jaarsveld in de kruising. Zoals in de afgelopen 3 wedstrijden verloor DES de bal in de laatste minuut, waardoor Quintus 10 seconden voor tijd het winnende doelpunt wist te maken, eindstand 23-22. Een wat mindere afsluiting van dit super lopende jaar. De dames mochten zich na de wedstrijd opmaken voor een geweldige maaltijd bij superbegeleidster Chris en superkeep Esther. Tot volgend jaar!

Scores:

DES’72: Gerrie van Jaarsveld 10, Sandra Scheers-van den Berg 5 (3 pingels), Monique Dijkgraaf 3, Diana Jonker 2, Nicole de Jong 2.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.