Dames DES'72 winnen van spoda dalfsen

13 december 2004

PAPENDRECHT - Beide teams begonnen fel aan de wedstrijd, wat resulteerde in een 3-3 gelijke stand na minder dan 4 minuten spelen en wat een hoge score beloofde. Echter na het stoppen van een pingel door de goed keepende Annette Zwik begon de Dalfsen aanval iets te haperen.

Helaas haperde ook de DES aanval even, zodat het na 8 minuten spelen nog steeds gelijk op ging (5-5). Hierna leek DES haar draai gevonden te hebben en kon rustig uitlopen tot 8-5, dankzij mooie doelpunten vanuit de hoeken van Debbie Heezen en Nicole de Jong. Deze rustig opgebouwde voorsprong werd echter door rommelig spelen van DES in korte tijd veranderd in 9-8, waardoor het een spannende wedstrijd leek te gaan worden.

Toen DES bij deze stand ook nog een twee minuten tijdstraf opliep zag het er even somber uit voor de Papendrechtse dames, maar zonder enige problemen wist DES juist in deze fase het krachtsverschil in doelpunten uit te drukken: Dalfsen wist niet te profiteren van deze overtal situatie en het was zelfs DES die in dit korte tijdsbestek drie maal tot scoren kwam. Vooral de als een beer spelende Diana Jonker wist van afstand, door passeren en met de fast-break meerdere malen het doel of een mede-speelster te vinden. Mede dankzij een solide dekking liep DES via 13-8 in de laatste 10 minuten van de eerste helft uit tot een comfortabele voorsprong: ruststand 18-10.

In de tweede helft behield DES mede dankzij het vastzetten van Gerrie van Jaarsveld de overhand en in 8 minuten tijd was de voorsprong vergroot naar 24-11. De overige speelsters kregen meer ruimte en benutte die door goed samenspel. In deze fase was het vooral Wendy Rooders die meerdere malen de goed spelende Nicole de Jong (schitterende lob strak in de kruising) of Monique Dijkgraaf vrijspeelde met mooie 1-2-tjes. Keepster Annette Zwik maakte het de Dalfsen aanval regelmatig lastig (al moest ze daar iets te vaak haar hoofd voor gebruiken) en zorgde ervoor dat Dalfsen slechts 2 van de 7 pingels scoorden. Door deze grote voorsprong was er ruimte gecreëerd om speelsters van positie te laten wisselen en de hele bank mee te laten rouleren. In het tweede gedeelte van de tweede helft verslapte de aandacht van DES en benutte Dalfsen dit door de afstand te verkleinen (28-18). En net zoals in de afgelopen twee wedstrijden verloor DES door slordige afspeelfouten in de laatste minuut de bal en kreeg als tegen-antwoord 2 doelpunten om haar oren geslingerd: eindstand 28-20.

Aantrekkelijk, maar soms rommelig handbal van de DES dames, die hiermee hebben laten zien dat ze in veel betere vorm zijn dan direct aan het begin van het seizoen.

 

Scores:

DES’72: Diana Jonker 7 (3 pingels), Gerrie van Jaarsveld 7, Nicole de Jong 6, Monique Dijkgraaf 3, Sandra Scheers-van den Berg 3 (1 pingel), Debbie Heezen 1, Wendy Rooders 1.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.