DES Dames langs groene ster

06 december 2004

PAPENDRECHT - In the good old times (vroegere beslissingswedstrijden) hebben deze teams vaker tegen elkaar gespeeld en DES wilde deze rivaal graag verslaan.

Na de training van afgelopen donderdag was er dan ook afgeproken dat er gebiert en gefeest zou worden na de wedstrijd. Helaas hadden de dames dit laatste meer in hun hoofd dan het eerste. Er werd die avond gespeeld zonder Marina Prins en Wendy Rooders en met half geblesseerde Martine Menses en Debbie Heezen.

DES begon rommelig en met weinig inspiratie te spelen. Beide teams waren gewaagd aan elkaar en er werd weinig gescoord in de eerste 10 minuten (slechts 6 maal, 3–3). Esther de Graaff stond goed te keepen en maakte direct in de 2e minuut indruk door een pingel te stoppen. Het waren vooral de onderhandse afstandschoten van Sandra Scheers–van den Berg en het goede spel van Martina Matusova (Groene Ster spelbepaalster) die de aanval een succes maakten en waar beide keepsters geen kijk op hadden. Ruststand: 11–9.

In de tweede helft was het spel niet veel beter. Het leek veel op een wedstrijd van 7 (DES) tegen 1 (Groene Ster Martina), maar eigenlijk was het DES tegen zichzelf. Direct na de rust miste Sandra een pingel door de bal tegen de lat te gooien, gevolgd door een geslaagde penalty van Groene Ster in de aanval daarop. Groene Ster deed erg hard haar best om gelijk te komen, echter dichterbij dan 1 doelpunt achter kwamen ze niet. Enkele malen stond keepster Esther in de weg bij een vrije doelkans, waarna de DES–aanval de kans wel benutte in de daaropvolgende tegenaanval. DES kreeg hierdoor weer wat ademruimte en verslapte vervolgens weer. Na een kwartier spelen wist DES een blijvend gat te slaan van 4 punten. Met niet al te indrukwekkend spel wist DES deze voorsprong te behouden, zodat er opgelucht naar het scorebord gekeken kon worden met de eindstand van 24–20.

Het was een rommelige en harde (bijna rugby) wedstrijd, waarin beide ploegen mochten uitdelen (en incasseren) zonder hiervoor bestraft te worden en daardoor niet leuk voor het publiek om naar te kijken. Een wedstrijd die geen schoonheidsprijs zal krijgen, maar ondanks het slechte spel van DES wel een verdiende overwinning opleverde voor onze dames.

Scores:

DES’72: Sandra Scheers-van den Berg 10 (4 pingels), Gerrie van Jaarsveld 5, Nicole de Jong 3 (1 pingel), Martine Menses 3, Diana Jonker 2, Debbie Heezen 1.

Groene Ster: Martina Matusova 7, Vera Adams 4 (3 pingels), Loes Mies 3, Kittie Dekker 2, Christien Verdaasdonk 2, Barabara Quist 1, Debbie Rynart 1.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.