Groene ster verslaat DES heren

06 december 2004

PAPENDRECHT - Er zijn veel parallellen tussen DES en Groene Ster, beiden, komen met zowel de heren als het dames team uit in de eerste divisie, Van beide heren teams werd voor de aanvang van de competitie een hogere notering verwacht.

Ook vanavond werd hier weer een opvallend feit aan toe gevoegd want de dames van DES waren met 24-20 te sterk voor de Brabantse dames terwijl de heren van Groene Ster, DES met 20-24 naar huis stuurde.


DES en Groene Ster zijn altijd aan elkaar gewaagd maar vandaag hadden de mannen van coach Jan Weerden, ondanks Sinterklaasavond geen cadeautjes weg te geven voor DES'72. De Papendrechters begonnen gehavend aan dit treffen zonder Joost van Est, Arjan Koster, Imre Obbens en met een paar half geblesseerde spelers. De eerste twintig minuten ging de wedstrijd gelijk op en hadden beide teams 11 punten op het scorebord staan.

Daarna werd de druk van Groene Ster groter en kon naar de rust een gaatje van 2 punten slaan (14-16). Groene Ster zag kans, in de eerste 3 minuten van de tweede helft, om de kloof te vergroten naar 4 punten en zag ook kans om deze marge de rest van de wedstrijd te behouden. Wegens de blessure van Imre Obbens en het feit dat DeSnelwiek 2 vanavond ook moest spelen, verscheen "good old Dennis Verhage" weer onder de lat.

Zijn eerste bal contact was het stoppen van een strafworp (niet slecht voor een keeper in ruste), de verdere tweede helft keepte Dennis als of hij niet weg geweest was. Maar ook hij kon niet verhelpen dat DES weer op een nederlaag afstevende, vooral schotkracht van Joost van Est werd gemist.

Jeroen Machielse, Geerten Seegers en Erik Franken zorgde voor de doelpuntenproductie aan Brabantse kant zodat Groene Ster met de volle winst naar Zevenbergen terug kon reizen. DES krijgt nog 1 kans om dit jaar te winnen voor eigen publiek en kan dat volgende week doen tegen Hurry Up.

Doelpunten DES'72: Erik Klaare 6x, Remco Peters 3x, Andre Kraaijeveld 3x, Micheal Oosterbaan 2x, Remco Hagen 2x, Jeffrey Zevenbergen 2x, Oskar Broz 1x, Alvin van der Kuil 1x

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.