Winst voor PKC tegen meervogels

29 november 2004

PAPENDRECHT -Na twee overwinningen op rij, stond zaterdagavond de belangrijke uitwedstrijd tegen de Meervogels in Zoetermeer op het programma.

De Meervogels, dat verleden jaar nog de kruisfinales in Groningen wist te halen, is immers een belangrijke concurrent. Winst zou dan ook een goede stap in de juiste richting zijn.

PKC/Café Bar opende sterk met twee treffers van Leon Simons, maar via Slingerland werd de stand weer gelijk getrokken. Vanaf dat moment nam PKC/Café Bar echter het heft in handen en liet de Meervogels het nakijken.

Bij de stand 3-6 misten de Meervogels een strafworp, waarop PKC/Café Bar uitliep naar "die Vorentscheidung" met 3-10 bij de rust. Het was te verwachten dat de Meervogels in de tweede helft nog alles op alles zouden gooien om deze nederlaag te voorkomen. Het werd dan ook meer vrij worstelen dan korfballen, maar ook hierdoor lieten de Papendrechters zich niet uit het spel brengen.

De eerste treffers na rust waren gewoon voor de groen-witten (3-13), waarna de wedstrijd relatief rustig kon worden uitgespeeld. Een goede overwinning van 9-16 brengt voorlopig de volle 6 punten uit 3 wedstrijden naar Papendrecht. Met twee thuiswedstrijden de komende weken voor de boeg (volgende week tegen Groen Geel en daarna tegen VADA), waarbij de punten uiteraard in Papendrecht moeten blijven (thuis mogen geen punten worden verspeeld), kan de ploeg zich gaan opmaken voor het treffen in Nijeveen op 18 december tegen medekoploper Dos'46.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.