DES'72 Wint van FIQAS/Aalsmeer 2

29 november 2004

PAPENDRECHT - Vandaag reisde de mannen van DES af naar Aalsmeer waar de koploper, van de eerste divisie, wachtte op een krachtmeting met de Papendrechters.

Gezien de stand op de ranglijst leek het een makkelijke wedstrijd voor het tweede span van Fiqas/Aalsmeer te worden. In plaats van een makkelijke prooi bleek DES een taaie tegenstander te worden voor Aalsmeer. De eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd en was het stuivertje wisselen voor de voorsprong.

De ruststand werd 19-18. Ook de tweede helft gaf een zelfde beeld tot vijf minuten voor tijd stond DES 1 punt achter en een schot van Erik Klaare kwam via de keeper tegen het plafond en in plaats van een spelonderbreking lieten de scheidsrechters het spel doorgaan en Fiqas/Aalsmeer profiteerde van deze arbitrale dwaling en scoorde uit de break.

Dit was de doodsteek voor DES die deze klap niet kon verwerken en vervolgens nog tegen drie tijdstraffen opliep wegens praten en een vermeende overtreding. Aalsmeer maakte hier dankbaar gebruik van en trok de winst naar zich toe door de voorsprong uit te bouwen naar 5 punten tot de eindstand van 33-27.

DES zakt door deze nederlaag af naar de 10e plaats op de ranglijst een plek waar op voorhand niet op gerekend was na het goede vorige seizoen (3e). Het is te hopen dat DES deze negatieve spiraal kan doorbreken tegen Groene Ster die volgende week een bezoek aan Papendrecht komt brengen.

Leon Stigter, de keeper van DeSnelwiek 2, maakte vandaag zijn debuut onder de lat en wisselde af met Frank Kerkhofs. Imre Obbens speelde bij DeSnelwiek 2 tegen Internos, waar het tot een punten deling kwam, onder leiding van de nieuwe trainer, Jaap Hagen

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.