DES'72 Dames winnen van HCV'90

29 november 2004

PAPENDRECHT - Zonder Marina Prins en middenopbouwsters Martine Menses en WendyRooders ging DES de eerste uitdaging aan: de Nederlandse infrastructuur (net als meerdere uitspelende ploegen waarschijnlijk): vele wegen rondom Rotterdam kregen een nieuw wegdek. En net als alle voorgaande jaren leidde de verschillende routeplanners weer naar de verkeerde kant van de sporthal, zodat opnieuw de Beverwijk-by-night-tour gereden werd. Verder speelde Debbie Heezen half geblesseerd mee en Nicole de Jong half grieperig. Ook de warming-up verliep niet geheel zonder problemen: vlak voor het begin van de wedstrijd, bij het oefenen van de korte breaks, kreeg een van de scheidsrechters ongelukkig een bal tegen zijn oog en floot de wedstrijd met een bloeduitstorting..

De afwezigheid van beide middenopbouwspeelsters werd goed opgevangen door Diana Jonker, die net 1 training op deze positie in dit team geoefend had. In tegenstelling tot vorige week hadden onze opbouwers deze week wel het afstandschot als wapen, met name Sandra Scheers-van den Berg was erg trefzeker (met een schotpercentage van bijna 80 %). De dekking zat goed dicht; het middenblok Debbie Heezen en Monique Dijkgraaf lieten weing afstandschoten van HCV toe. HCV wist in het begin voornamelijk te scoren door de fast break en vanuit de linker hoek. Gelukkig had de uitstekend keepende Esther de Graaff vandaag haar beschermengel meegenomen: HCV trof meerdere malen de paal en lat vanuit vrije doelkansen. Daarnaast wist HCV in deze helft van de 5 pingels er slechts 1 te scoren.

Aanvallend speelde DES haar eigen tempo, dat iets lager lag dan het hoge aanvallende spel van HCV, waardoor DES regelmatig tijdspel tegen kreeg. DES was aanvallend echter wel sterker in deze helft, zodat er met 11-15 in het voordeel van DES gerust werd.

De tweede helft ging gelijk op. Sandra Scheers-van den Berg bleef gevaarlijk vanaf de opbouwpositie en merkwaardigerwijs werd juist de niet geheel op dreef zijnde, maar wel 7 keer scorende, Gerrie van Jaarsveld in ondertal-situaties vastgezet. In beide teams werd de dekking meer solide, zodat er minder gescoored werd. En ook deze helft wist HCV de penalties niet volledig te benutten. Nadat Eshter er 2 had laten doorgaan stopte Annette Zwik de volgende. Halverwege de tweede helft stokte de aanval van DES weer en kwam HCV gevaarlijk dichtbij (17-19 na 15 minuten), maar DES hield het hoofd koel en speelde de wedstrijd goed uit. Vlak voor tijd stonden onze dames zelfs met 6 doelpunten voor, maar in de laatste 30 seconden wist HCV de afstand weer te verkleinen tot 4: eindstand 21-25.