Cafetaria in brand, winkelcentrum ontruimd

29 november 2004

PAPENDRECHT - Winkelcentrum Wilgendonk is maandagochtend 29 november enige tijd ontruimd geweest in verband met een brand in een cafetaria. De brand brak rond 10.45 uur uit in de keuken.

Een medewerkster zag dat er rook uit de afzuiger boven de frietketel kwam en dat de afzuiger roodgloeiend was. Hierop rende zij naar buiten en belde het alarmnummer 112. De brandweer was snel ter plaatse en had de brand binnen een kwartier meester. In verband met de rookontwikkeling en het gladde oppervlak in het winkelcentrum bleven de winkels gesloten.

Tijdens de bluswerkzaamheden liep er veel frituurvet, vermengd met water over het trottoir en door het winkelcentrum. De meeste winkels zijn rond twaalf uur weer open gegaan. Een aantal bleef langer gesloten om de rommel op te ruimen. De brand bleek na onderzoek te zijn ontstaan in het afzuigsysteem van de oven. Er raakte niemand gewond.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.