50-Jarig jubileum van wermeskerken

27 november 2004

PAPENDRECHT - De clubschaker Peter van Wermeswerken van de Schaakvereniging Papendrecht/Alblasserdam is sinds 6 oktober 1954 actief geweest bij verschillende schaakclubs, waaronder Zeist, Amsterdam en Alblasserdam.
Dit 50-jarig jublieum kon natuurlijk niet ongemerkt voorbij worden laten gegaan, dus werd Peter op vrijdagavond 26 november flink verrast.

Peter mocht het in een simultaanwedstrijd opnemen tegen 9 man tegelijk, wat hem niet slecht afging. De jubilaris won zes partijen en verloor alleen van Gerrit de Jong, Hans van de Beukel en Koorevaar. Zijn 9 tegenstanders waren:

Cor Schaap, ere voorzitter van P/A
Hans v.d.Beukel, kampioen van P/A
Arie Speksnijder, erelid van P/A
Teun Korevaar, voorzitter R.S.B.
Louis Kemper, penn.m. en namens het best. van P/A
Gerrit de Jong, vertegenwoordiger van de oude club Alblasserdam
Ramon v.d.Stelt, jeugdlid van P/A, pupil van Peter
Jack de Ruyter, mede jeugdleider/trainer van P/A, coll. Van Peter
Marius Soetendal, oudste lid van P/A

Op de foto rechtsboven ziet u Peter tegenover 1 van zijn tegenstanders (Marius Soetendal, oud-burgemeester van Papendrecht).

Om 21.00 uur werd de simultaan even onderbroken voor het officiële gedeelte. Voorzitter Kees Brinkman nam in vogelvlucht het schaakverleden van Peter door en bedankt hem namens de vereniging voor het vele werk dat hij heeft verricht en nog steeds doet.

Tot zijn grote verrassing ontving Peter van de voorzitter van de RSB, Teun Korevaar, namens de KNSB de gouden speld.
Maar ook de vrouw van Peter stond niet met lege handen, want zij kreeg een flinke bos bloemen en wat lekkers.De overige aanwezigen vermaakten zich met een mini- schaaktoernooi, zodat er weer een bijzondere schaakavond werd beleefd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.