Gemeente rondt onderhandelingen over nieuw winkelcentrum De Meent af

26 november 2004
Gemeente rondt onderhandelingen over nieuw winkelcentrum De Meent af

De gemeente en projectontwikkelaar Next Real Estate B.V. hebben de onderhandelingen over het nieuwe winkelcentrum De Meent afgerond. Het resultaat van de onderhandelingen is meer dan een halvering van de gemeentelijke bijdrage voor deelplan De Meent, waarbij het hoge kwaliteitsniveau gehandhaafd blijft.

Het college is akkoord gegaan met dit onderhandelingsresultaat en heeft besloten een concept-realisatieovereenkomst aan te gaan met de projectontwikkelaar. Het is nu aan de raad wensen en bedenkingen kenbaar te maken ten aanzien deze realisatieovereenkomst en de voorgestelde cv/bv-constructie voor de financiering van het project.

Dit vindt plaats in de vergadering van de themacommissie centrum van donderdag 2 december a.s. en de raadsvergadering van donderdag 16 december. Nadat de raad zich heeft uitgesproken en de provincie Zuid-Holland haar definitieve goedkeuring heeft gegeven aan de financieringsconstructie, kunnen de contracten getekend worden. Het streven is nog dit jaar tot ondertekening over te gaan.

 

Heronderhandelingen
In juli 2001 heeft de gemeente een deelplanovereenkomst gesloten met Van der Vorm Vastgoed B.V. voor de verdere uitwerking van het deelplan De Meent. De contouren van de plannen lagen vast in het Masterplan. Gaandeweg deden zich nieuwe ontwikkelingen voor, die reden waren voor heronderhandeling. De belangrijkste waren: het grotere aantal woningen (mede op verzoek van de raad), een kleiner winkeloppervlak, ontwikkelingen in de huurprijzen voor de winkels en uitbreiding van het plan met deelgebied Oude Veer. Tijdens de ontwerpfase bleek dat het bouwtechnisch verstandiger was om het nieuwe winkelcentrum en de bebouwing aan het Oude Veer in één plan onder te brengen, vanwege de aansluiting van beide parkeergarages.

De gemeente heeft de onderhandelingen gevoerd met Next Real Estate B.V. Next Real Estate B.V. is een Papendrechtse ontwikkelaar die in 2003 de ontwikkelrechten van het nieuwe winkelcentrum heeft overgenomen van Van der Vorm Vastgoed B.V.

 

Definitief plan
Het nieuwe winkelcentrum zal bestaan uit een parkeergarage met 560 parkeerplaatsen. Hierin zijn ook de plaatsen onder het Oude Veer begrepen. Op de parkeergarage komen twee winkellagen met in totaal ruim 19.000 m2 winkeloppervlak. Boven de winkels komen 140 appartementen en twee bedrijfsunits. Het plan voorziet in zowel koop- als huurappartementen. De woningen worden in februari 2005 op de markt gebracht. In vergelijking met de oorspronkelijke plannen worden er 40 parkeerplaatsen en 25 woningen meer gerealiseerd, terwijl het winkeloppervlak ca. 1.000 m2 minder is geworden. Het deel Oude Veer bestaat uit 7 woningen boven 800 m2 winkels.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.