Politie ZHZ wel tevreden over internetaangifte

22 november 2004

REGIO - In tegenstelling tot wat vandaag in de pers verscheen is de Politie Zuid-Holland-Zuid tevreden met de ontwikkeling "Digitale aangifte'. De Politie Zuid-Holland-Zuid herkent zich niet in wat in de dagbladen staat. Sinds de invoering van digitale aangifte, 1 juni 2004, heeft de Politie Zuid-Holland-Zuid inmiddels 1706 digitale aangiftes binnen waarvan 98 % binnen de landelijke grens van 5 dagen is afgehandeld.

Regelmatig bevraagt de Politie Zuid-Holland-Zuid de aangevers middels een enquête naar hun bevindingen. Uit een enquête van september bleek dat 87% van de respondenten de klanttevredenheid van deze additionele vorm van aangifte doen als positief tot zeer positief beoordeelde. Op deze manier probeert de Politie Zuid-Holland-Zuid zicht te krijgen op eventuele kinderziektes en deze te verbeteren.

Onder klanttevredenheid verstaat de Politie Zuid-Holland-Zuid in dit geval: snelheid, bereikbaarheid en zorgvuldigheid. De Politie Zuid-Holland-Zuid werkt ook in de avond en in de nachtelijke uren aan de verwerking van de digitale aangiftes. Wanneer inwoners van de regio Zuid-Holland-Zuid digitaal aangifte willen doen kan dat voor; diefstal fiets, diefstal bromfiets, diefstal uit/vanaf een auto en vernieling in het algemeen. Vanaf augustus bestaat ook de mogelijkheid voor ondernemers om aangifte van winkeldiefstal te doen. De internetaangifte heeft duidelijke voordelen voor het publiek, er kan 24 uur per dag aangifte worden gedaan, het is makkelijk en er zijn geen wachttijden. U kunt aangifte doen via www.politie.nl/zuid-holland-zuid.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.