DES Heren spelen gelijk

20 november 2004

PAPENDRECHT - De heren van DES'72 presteren de laatste tijd zeer wisselvalig, na de nederlaag van vorige week tegen Swift moest er vandaag gespeeld worden tegen Wienk Gazellen uit Doetinchem.

Een ploeg waar DES meestal goed tegen speelde de laatste jaren. De wedstrijd kwam maar traag op gang want na ruim zeven minuten spelen prijkte er slechts 3 doelpunten op het scorebord (2-1). De mannen van DES gingen toen een wat hoger tempo spelen en liepen snel uit naar een 5-1 stand. DES kon dit gat echter niet handhaven en de Gazellen kropen steeds dichterbij. Met name de nummer 2 van Gazellen, Robbie Schennink , scoorde 5 maal uit de hoek waarvan 4 in de laatste vijf minuten.

De ruststand werd nog net in het voordeel van DES beslist met een 14-13 stand. De eerste 10 minuten van de tweede helft ging gelijk op tot een stand van 19-19. DES begon wat slordiger te spelen en de Doetinchemmers namen de leiding in de wedstrijd over en behaalde een maximaal verschil van 4 punten bij een 21-25 stand na ruim twintig minuten spelen.

Het inmiddels stil geworden publiek vreesde weer een verlies voor de mannen van Miki Zornic, die overigens steeds luidruchtiger werd. Pas vijf minuten voor tijd had DES de schade hersteld en kwam langszij (26-26). Het venijn was echter nog niet uit de wedstrijd want Gazellen nam nog tot twee keer toe de leiding alvorens de eindstand van 28-28 werd bepaald met nog 80 seconden op het scorebord. Deze seconden tikte traag weg omdat beide teams nog een time-out hielden, de stand bleef ongewijzigd. DES behoudt 1 punt voorsprong op Wienk-Gazellen die ze voor de start van dit duel al hadden.
Doelpunten DES'72: Joost van Est 10x, Erik Klaare 4x,Oskar Broz 4x, Remco Peters 3x, Remco Hagen 2x, Andre Kraaijeveld 2x, Arjan Koster 1x,Micheal Oosterbaan 1x en Tim Hoogendoorn 1x,

De dames van DES’72 wonnen hun wedstrijd gemakkelijk tegen hun opponent, Soluna/Olympia uit Hengelo. De eindstand werd 31-21

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.