Overwinning PKC tegen die Haghe

15 november 2004

PAPENDRECHT - PKC/Café Bar ging afgelopen zaterdag vol zelfvertrouwen naar den Haag voor de openingswedstrijd van het nieuwe zaalseizoen tegen die Haghe, dat gezien de vele woorden vooraf nogal opzag tegen dit treffen, bang dat hun spelers te vermoeid van het WK onder de 23 terug zouden komen. Maar dit probleem gold natuurlijk ook voor PKC/Café Bar, dat ook twee spelers voor dit WK had geleverd (Steven de Graaf en Saskia Euser). Leon Simons had vooraf al aan korfbalradio laten weten, dat PKC er als team zou staan zaterdagavond.

En dat bleek inderdaad het geval. Vanaf het begin nam PKC/Café Bar het voortouw. André Simons opende de score, waarna Leon in het tweede aanvalsvak direct 2x aanlegde en PKC/Café Bar naar 1-3 tilde. Die Haghe kon terugkomen naar 3-4, waarna "de nieuwelingen" Bart de Wit en Helenie Kalverboer PKC/Café Bar opnieuw weer een marge bezorgden: 3-6. Weer kwam die Haghe terug, dit keer tot 6-6, maar de slotfase van de eerste helft was daarna volledig voor de Papendrechters, dat met achtereenvolgens André, Helenie, Bart en Leon vier treffers op rij liet aantekenen.

Ruststand: 6-10.

Na rust kon die Haghe nog even tegenstribbelen en voorzichtig wat dichterbij schuiven tot 9-11, maar drie treffers op rij via Sandra, André en Saskia (9-14) brachten PKC/Café Bar definitief de overwinning. Die Haghe mocht daarna voor de formaliteit nog 2x scoren.
Eindstand: 11-14.

Leon Simons noemde de overwinning verdiend en terecht, vooral door een zeer goede teamprestatie. Verdedigend zat het goed in elkaar, terwijl aanvallend bijna iedereen tot scoren wist te komen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.