Eerste verlies DES dames

15 november 2004

PAPENDRECHT - Het beloofde een spannende wedstrijd te worden: de nummer een tegen de nummer twee van de dames eerste divisie. Dit was echter niet het geval zodat we er kort over kunnen zijn. DES zat niet goed in haar vel, en dat kun je je niet veroorloven tegen een goed, enthousiast en snel spelend Fortissimo.

DES kon 5 minuten tot 3-2 bij blijven, daarna was het Fortissimo dat het betere van het spel liet zien. In een tijdbestek van 5 minuten liep Fortissimo uit naar 4 doelpunten voorsprong, een afstand die DES niet meer wist te overbruggen. Veel balverlies, weinig 1 tegen 1 duels en slordige afronden zorgden ervoor dat DES niet scoorde, terwijl de dekking in deze fase ook niet goed zat: 6-2. Vanaf toen ging de wedstrijd gelijk op. Een enkele keer wist DES de afstand te verkleinen tot 2, maar het alert en goed spelende Fortissimo stond meer niet toe. Ruststand 12-9.

In het begin van de tweede helft was het een gelijk opgaande wedstrijd. DES verzuimde in de aanval de afstand te houden, en wist slechts moeizaam te scoren; de paal en lat stonden menig maal in de weg. De verdediging zat echter deze fase goed dicht zodat het met nog 15 minuten spelen 19-15 stond. Vanaf dat moment geloofde DES er niet meer in.

In de laatste 15 minuten wist DES nog maar twee keer te scoren, en kon Fortissimo makkelijk uitlopen naar een ruime en terechte overwinning: 27-17.

Doelpunten: Sandra Scheers-van den Berg 5, Martine Menses 4, Gerrie van Jaarsveld 3, Monique Dijkgraaf 2, Wendy Rooders 2, Diana Jonker 1.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.