Alle Papendrechtse wijken vertegenwoordigd in wijkplatform

12 november 2004

PAPENDRECHT - Binnenkort heeft elke wijk in de gemeente Papendrecht zijn eigen wijkplatform. Vanaf december 2004 kent Papendrecht naar verwachting vier wijkplatforms, te weten:
Kraaihoek/Middenpolder
Westpolder/Het Eiland
Oostpolder/De Kooy
Wilgendonk/Molenvliet

Wijkgericht werken leeft in Papendrecht. Nadat de gemeente zorgde voor de invoering van wijkgericht onderhoud en het “Meldpunt voor veiligheid, leefbaarheid en onderhoud”, zijn de bewoners nu zelf aan zet. Twee informatieavonden in de wijken Oostpolder/De Kooy en Molenvliet/Wilgendonk leidden tot veel spontane aanmeldingen van vrijwilligers. Veel bewoners blijken bereid om op een of andere wijze een steentje bij te dragen aan de leefbaarheid in hun wijk.

De nieuwe wijkplatforms worden begeleid door Thea Boon, secretaris van wijkplatform Westpolder en bewonescoordinator. Het is mede aan haar enthousiasme te danken dat zoveel inwoners hun schouders willen zetten onder de oprichting van een wijkplatform. Zo maakte zij de kersverse wijkplatforms-in-oprichting wegwijs in de praktijk van een wijkplatform. De oprichting van wijkplatform Oostpolder/De Kooy is gepland op 29 november, Wilgendonk/Molenvliet volgt op 30 november.

Mede door het succes van wijkgericht werken haken ook andere bewonersorganisaties aan bij de wijkplatforms zoals het buurtcomite BBW (Boomgaardstraat, Badhuisstraat, Weteringsingel) en de bewonersgroep BMO (Matena/Oosteind).

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.