Pas-65 en indentificatieplicht

12 november 2004

De Pas-65 is vanaf 1 januari 2005 niet langer verkrijgbaar. De staatssecretaris van VWS nam dit besluit vanwege invoering van de Wet op de uitgebreide identificatieplicht, waarmee vanaf 1 januari 2005 iedereen in Nederland van veertien jaar en ouder een geldig identiteitsbewijs moet kunnen tonen.

Pas-65 wordt daarmee een overbodig document, 65-plussers kunnen dan immers op vertoon van hun paspoort, rijbewijs of identiteitskaart seniorenkortingen krijgen (die dus gewoon blijven bestaan). Wie al een Pas-65 heeft, kan deze gewoon blijven gebruiken, maar de pas is geen geldig legitimatiebewijs.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.