DES Dames verstevigen koppositie

06 november 2004

PAPENDRECHT -Velen hebben over deze wedstrijd gespeculeerd en er naar uit gezien. DES tegen een aantal ex-DES en Ventura tegen een aantal ex-Ventura. Ex DES trainer nu Ventura trainer, een echte derby dus.

DES speelde wederom zonder de gebleseerde Debby Heezen en ditmaal ook zonder Alies Alberts (ziek), Wendy Rooders (familie-aangelegenheid) en Marjan de Ruijter (afwezig) en met een half geblesseerde Monique Dijkgraaf en de net van griep herstelde Annette Zwik. Gelukkig was Marina Prins geheel hersteld en kon weer meespelen.

Het was duidelijk dat de dames van DES mede door het gelijk spel vorige week tegen Tachos en mede vanwege de tegenstander erg gebrand waren op een overwinning. Vanaf het begin werd er vol overgave gespeeld, wat binnen 17 seconden resulteerde in een doelpunt van Nicole de Jong, en dat terwijl Ventura de bal uitgenomen had.

De verdediging van DES zat direct goed dicht en de weinige kansen die Ventura wist te creëren werden vaak niet afgerond. De aanval van de DES dames liep vandaag lekker. De bal werd in een hoog tempo rond gespeeld en zo werd elke positie gemakkelijk vrijgespeeld, vaak gevolgd door een mooi doelpunt. Ook de snelle tegenaanval was effectief, zodat er na een kwartier spelen 11-3 op het scorebord stond. DES hield dit hoge tempo de gehele eerste helft vast en liep met aantrekkelijk handbal, ondanks een korte rommelige fase rustig uit: ruststand 18-7.

De tweede helft was er helaas één om snel te vergeten. De dames van DES hadden het gevoel dat na de overweldigende eerste helft de wedstrijd al gewonnen was en lieten de teugels vieren. Ventura bleef fel aanvallen en wist binnen 5 minuten het verschil terug te brengen naar 8 doelpunten (20-12). De dekking van DES vertoonde af en toe wat hiaten en aanvallend werden mooi uitgespeelde kansen niet afgerond. Zo zette Diana Jonker de Ventura dekking enkele malen makkelijk opzij, maar miste daarna de kracht om te scoren.

Sandra Scheers-van den Berg was echter (bijna) foutloos in het nemen van de pingels, zodat het verschil van 8 doelpunten vrijwel de hele tweede helft bleef staan. In de laatste 5 minuten scoorde DES niet meer en wist Ventura het verschil te verkleinen tot 6: eindstand 28-22.

Dankzij een aantrekkelijke en goed uitgespeelde eerste helft heeft DES deze wedstrijd gewonnen en daarmee haar koppositie verstevigd.

Scores:

DES’72: Sandra Scheers-van den Berg 10 (8 pingels), Gerrie van Jaarsveld 7, Nicole de Jong 4, Diana Jonker 4, Monique Dijkgraaf 2, Martine Menses 1,

KB-Shop/Ventura: Steffi Luytens 7 (3 pingels), Jessica de Nijs 4 (4 pingels), Caroline Hoogerbrugge 3, Amber Wansink 3, Lenie v Berkel 2, Sharon Kreischer 2 en Jacqueline Zoetmulder

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.