Kwartiermakersfase verzelfstandiging openbaar onderwijs

04 november 2004

Burgemeester en wethouders van Papendrecht hebben besloten de komende tijd een kwartiermakerfase in te laten gaan ter voorbereiding van de naderende verzelfstandiging van het openbaar onderwijs.

De verzelfstandiging van het openbaar basisonderwijs in Papendrecht gaat de beslissende fase in: in 2005 wordt het bestuur ondergebracht bij een stichting. Een voorbereidingsbestuur bereidt onder meer een definitief bestuursproces voor.

De komende tijd wordt een overgang voorbereid van de huidige schoolbestuurlijke taken van de gemeente naar een nieuw bestuur. Zolang er nog geen formele overdracht is, blijft de gemeente nog verantwoordelijk. Op deze manier wil de gemeente Papendrecht een sterk openbaar onderwijs overdragen. Hoe het voorbereidingsbestuur er uit gaat zien, wordt later bekend gemaakt.


Momenteel is de gemeente bestuurder van het openbaar onderwijs, maar tegelijkertijd verantwoordelijk voor het totale Papendrechtse onderwijs. Om een eind te maken aan die soms lastige situatie besloten burgemeester en wethouders eerder tot de verzelfstandiging.

Hoofddoel daarbij is de kwaliteit van het onderwijs te waarborgen en zo mogelijk te vergroten. Daarbij krijgt in een verzelfstandigde situatie een bestuur meer armslag. Verder kunnen ouders, personeel en directie meer invloed op het onderwijs uitoefenen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.