Aangepast voorstel begroting groen links

02 november 2004

PAPENDRECHT - De fractie van GroenLinks is zich er van bewust dat er goed naar de financiën gekeken moet worden, zeker nu de nieuwste maatregelen van dit kabinet bekend zijn.

GroenLinks vindt dan ook dat er maatregelen genomen moeten worden om een en ander het hoofd te bieden. GroenLinks wil het HOOFD KOEL houden. Een aantal van de bezuinigingsvoorstellen van het college van Papendrecht worden door GroenLinks onderschreven.

Het college neemt in haar programmabegroting duidelijk stelling volgens Groen Links, maar een aantal keuzes zijn slechte keuzes. GroenLinks wil het HART WARM houden, en kijken naar de mensen, naar de mensen met de laagste inkomens, naar mensen in de knel, naar de jongeren en naar de ouderen. Groen Links wil zorgen voor het groen en het leefmilieu, en wil geen culturele armoede.


Het college maakt op een aantal punten goede keuzes zoals de sociale voorzieningen, maar op een aantal andere punten niet.

Het hoofd koel, het hart warm. Het is de titel van het landelijke GroenLinks rapport over integratie. GroenLinks vindt het passen bij dit plaatselijke stuk omdat de Papendrechters die het hard nodig hebben niet uitgesloten worden, maar bij de samenleving betrokken blijven. Door op de onderstaande posten niet te bezuinigen of er geld bij te doen blijft het mogelijk voor Papendrechters om bij de samenleving betrokken te zijn en te blijven. Door op deze posten te bezuinigen, maak je sociale en culturele structuren kapot die je niet zomaar weer opbouwt. Ook het milieu krijgt een terugslag bij uitvoering van de collegeplannen.

 

 • Ouderenvisie
 • Uitvoering WVG
 • Volksuniversiteit
 • Jeugdsport
 • Interval
 • Speelvoorzieningen
 • Onderhoud groen
 • Culturele raad
 • Afschaffen subsidie Jeugdtheater
 • Toonkunstmuziekschool ToBe, maximale afbouw van inbreng
 • Oranjecomité
 • Kinderboerderij
 • Volkstuinen
 • Bibliotheek
 • Jeugd- en jongerenwerk
 • Salsa
 • de Geul
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.