P/A 1 Herstelt zich met grote zege

30 oktober 2004

PAPENDRECHT - Het eerste team van schaakclub Papendrecht/Alblasserdam heeft zich hersteld van de zeer matige prestatie tegen SO Rotterdam 6.

Die eerste wedstrijd van het seizoen werd met 4,5-3,5 gewonnen. In de tweede wedstrijd werd Hillegersberg 2 in eigen huis met 2-6 verpletterd. Hierdoor gaan nu P/A 1 en Hendrik Ido Ambacht 1 aan de leiding in de 2e klasse A van de Rotterdamse Schaakbond.


P/A 1 trad aan met invallers voor Meinte Smink en Hans van den Beukel. Zahir Likic nam de plaats van Smink in en kon het aan het tweede bord niet bolwerken. Daarentegen speelde Chris Korteweg een schitterende partij aan bord 6, wat tot winst leidde. Ook Bert Terlouw, Nol Oostrom, Kees Brinkman en Marius de Wit haalden de volle buit binnen. Kees van Meerkerk en Jo Pattinama stelden zich tevreden met remise.


In de onderlinge competitie van P/A won Nico Plantfeber met zwart van Peter van Wermeskerken. De beide toppers op de ranglijst maakten er een schitterend duel van, dat in de tijdnoodfase in het voordeel van de meest koelbloedige werd beslist.

Plantfeber versterkt hiermee zijn leidende positie. De overige uitslagen luiden: Rob Honing - Kees Brinkman ½-½; Magnus Souverein - Koert Timmerman 1-0; Piet de Jonge - Theo Punt 1-0; Wim Roodnat - Hans den Hartigh 1-0; Meinte Smink - Andries Moleman 1-0; Jack de Ruijter - Henk Hartog 1-0; Louis Kemper - Marius de Wit 0-1; Cor Schaap - Marius Soetendal 1-0; Wim Goossens - Piet de Bruin 1-0; Douwe Hoekstra - Cor Buizert 0-1 en aad Hofstede - Piet Lodder 0-1.


Belangstellenden voor de schaakclub zijn elke dinsdagavond van harte welkom in het Denksportcentrum achter De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht. De jeugd begint om 18.45 uur met een half uur les, gevolgd door hun competitie. Vanaf 20.00 uur is de schaakzaal het domein van de senioren.

Nieuwe leden kunnen ten allen tijde worden ingepast in de interne competitie op ongeveer hun eigen speelsterkte.
Op vrijdagavond is er, eveneens in het Denksportcentrum, een extra training voor de jeugdselectie. Die training bevat het leren van een opening, het spelen van die opening, de analyse van de gespeelde partijen en het herkennen van kansen in stellingen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.