Gelijkspel DES'72 dames

30 oktober 2004

PAPENDRECHT - Het begon al goed voor DES. Aangezien de begeleidster Chris Bruinings zelf (in Zwitserland) moest sporten, werden het wedstrijd formulier en de spelerskaartjes vergeten. Voor twee speelsters dus van Papendrecht naar Waalwijk via Rotterdam-Noord.

De wedstrijd zelf begon beter, al leek het gehele team niet haar dag te hebben. De aanvallende dekking van Tachos vertoonde openingen, zodat DES er in de beginfase makkelijk doorheen kwam: 0-2 na 2 minuten spelen. De speelsters van Tachos waren echter feller in zowel verdedigend als aanvallend opzicht en kwamen weer op gelijk hoogte. Zo bleef het de eerste helft op en neer gaan. DES had niet teveel moeite met het passeren van de felle dekking van Tachos, maar was zelf in de dekking niet fel genoeg. In het middenblok ontbrak wegens blessure Debby Heezen, zodat Tachos vanuit het midden kon scoren. Ruststand 14-14.

De tweede helft bleef Tachos nog steeds de fellere ploeg (hoewel dit niet in overtredingen te zien was: DES kreeg 6 tijdstraffen tegen 2 voor Tachos en DES kreeg 2 pingels mee tegen 7 pingels voor Tachos). De verdediging stond wel sterker aan beide kanten, en het werd een gelijk opgaande wedstrijd, beide teams gunden elkaar steeds slechts 1 doelpunt voorsprong. Met nog 1 ½ minuut te spelen nam Tachos het heft in handen, en leidde met 25-23. DES, inmiddels met 5 man in het veld vanwege een tijdstraf, hield het hoofd echter koel, en bracht met nog 45 seconden te spelen het verschil terug tot 25-24. Verdedigend zat het toen goed dicht bij DES zodat met nog 20 seconden te spelen topscoorster Gerrie van Jaarsveld DES weer langszij trok. Ook in de laatste aanval kon Tachos niet scoren: eindstand 25-25.
Al met al een spannende wedstrijd, zonder winnaar, waarin DES ondanks zwak spel alsnog ongeslagen blijft.

Scores:
DES’72: Gerrie v Jaarsveld 10, Nicole de Jong 7 (1 pingel), Monique Dijkgraaf 3, Martine Menses 3, Wendy Rooders 2

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.