1e paal zorgcentrum residence stolpehove een feit

30 oktober 2004
1e paal zorgcentrum residence stolpehove een feit

PAPENDRECHT - Onder grote publieke belangstelling van ruim 100 mensen is door Commissaris van de Koningin in Zuid Holland, Jan Franssen, op ludieke wijze de symbolische eerste paal van een uniek woonzorgcomplex in Papendrecht geslagen. Geholpen door een 7-tal direct betrokkenen werd, met handkracht, een houten paal de bodem ingeslagen.

Nieuwe ontwikkelingen in zorg en welzijn
Het woonzorgcomplex Stolpehove is uniek, omdat nergens in Nederland koopwoningen, in de vrije sector, met een zorggarantie worden gebouwd. Voorzitter van de Raad van Bestuur Doeser merkte dan ook op dat “Papendrecht met zijn beleid in de gemeente woonzorgzone’s in te richten op de goede weg is”. Hij schetste de toekomst van de zorg in Papendrecht en constateerde dat er, met de nieuwe Wet Maatschappelijke Ondersteuning, een zware taak voor de gemeente aankomt. Commissaris van de Koningin Franssen stelde onomwonden dat, wat hem betreft, de uitvoering van deze wet niet door de gemeenten maar door de provincies gedaan moet worden. Bij de provincies zitten immers de ambtenaren met de kennis en de ervaring op dit gebied, terwijl die bij de gemeenten nog moeten worden gevonden. Burgemeester De Bruin constateerde dat in Papendrecht veel en zeer divers gebouwd wordt. De samenstelling van de bevolking wordt daardoor ook beïnvloed en Papendrecht reageert daar alert op, aldus een enthousiaste Burgemeester De Bruin.

Fraai complex
Ontwikkelaar en bouwer Ad van Herk uit Hardinxveld-Giessendam roemde de kwaliteit van het project en van zijn mensen die “er iets heel moois van gaan maken”. Zijn onderneming heeft haar nek uitgestoken bij de ontwikkeling van dit project, want ervaring met iets dergelijks is er nog niet. Ach, aldus Ad van Herk, ons motto is niet voor niets “Niet mauwen, maar bouwen!”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.