DES Dames winnen zonder problemen van Asko Zwaluwen’30.

23 oktober 2004

PAPENDRECHT - Zonder Wendy Rooders en Nicole de Jong begon DES aan de altijd harde en lastige wedstrijd tegen ASKO Zwaluwen’30.

Gewaarschuwd door de overwinning van ASKO Zwaluwen vorige week tegen Groene Ster en gezien de uitslagen van de afgelopen 4 onderlinge ontmoetingen (twee keer winst en twee keer verlies), ging DES uit van een moeilijke wedstrijd.

Dit bleek echter ongegrond: vanaf het eerste fluitsignaal waren de DES dames de sterkere van de twee en kon Zwaluwen slechts tot 1-1 bijbenen.


De DES aanval liep gesmeerd. De ene keer werd het doel gevonden via de snelle tegenaanval, de volgende keer uit goed uitgespeelde combinaties,waarbij met name de cirkelloopster Monique Dijkgraaf goed vrij gespeeld werd. Na een kwartier spelen had DES een gat geslagen (11-3), en besloot de coach de opstelling te wijzigen.

Deze wijziging had weinig effect op het spel van DES, met als enige verschil dat nu andere speelsters de doelpunten scoorden. Junior Marjan de Ruijter scoorde vanuit de snelle tegenaanval en Judith Kraaijveld trof twee maal het doel vanuit de hoek.

De meeste doelpunten die Zwaluwen in de eerste helft scoorde waren te danken aan de DES dames. Hoewel de dekking goed stond te verdedigen waren het steeds de dames van Zwaluwen die de rebound moeiteloos af konden ronden. Ook de snelle tegenaanval van DES belande een aantal malen in de verkeerde handen wat genadeloos afgestraft werd. Dit was echter geen gevaar voor DES, dat zelf aanvallend makkelijk scoorde. Ruststand 19-9.


In de tweede helft ging DES bijna ongestoord door. Zwaluwen schudde de verdediging een paar keer wakker met mooie afstandsschoten, maar de alert reagerende dekking gaf daarna de Zwaluwen speelsters daarna weinig ruimte. En de enkele keer dat Zwaluwen toch door brak stond de goed kepende Annette Zwik een doelpunt in de weg.

Aanvallend werd de opstelling nog meer gewijzigd: het spelen met twee cirkelloopsters, andere midopbouw speelsters en het wisselen van de linker en rechteropbouw posities werd succesvol uitgeprobeerd. Diana Jonker wist de verdediging een aantal maal goed te passeren, en ook Alies Alberts scoorde vanuit de rechterhoek haar eerste doelpunt op eerste divisie niveau. Eindstand: 31-16.
Een leuke en sportieve wedstrijd om naar te kijken, waarin door goede combinaties en snel spel alle DES speelsters op het scorebord kwamen.

Scores:

DES’72: Sandra Scheers-vd Berg 8 (5 pingels), Monique Dijkgraaf 6, Gerrie v Jaarsveld 4, Diana Jonker 3, Martine Menses 3, Debby Heezen 2, Judith Kraaijeveld 2, Marjan de Ruijter 2 en Alies Alberts 1

ASKO Zwaluwen’30: Judith Franschman 4, Maja Zugor 4, Marinja Bongers 3, Linette Mak 2, Ienneke Dehé 1, Danielle vd Raad 1 en Denitsja Velzeboer 1.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.