Tien jaar fit point

19 oktober 2004
Tien jaar fit point

PAPENDRECHT - Binnenkort is het precies tien jaar geleden dat op 31 oktober 1994 in Fit Point, bewegings-en gezondheidscentrum, de eerste sportactiviteiten plaatsvonden. In die tien jaar hebben duizenden mensen hun weg gevonden naar het centrum aan de Lange Tiendweg. Waren centra zoals Fit Point tien jaar geleden nog niet zo talrijk, de laatste jaren verrijzen de fitness clubs als paddestoelen uit de grond.

In de periode vóór 1994 vonden alle lessen van het toenmalige Aerobics Instituut plaats in bijna alle gemeentelijke sportaccommodaties die maar gehuurd konden worden. Aanvankelijk werden alle lessen gegeven door Marjel van de Merwe die later werd bijgestaan door Cathy Hoekstra en Petra Lampe. Door de aandacht voor het tienjarig bestaan reageren velen die toen ook al lid waren dat de tijd voorbij is gevlogen en dat ze het leuk vinden dat ze nog steeds bij Fit Point sporten.

In de afgelopen jaren heeft Fit Point zijn bestaansrecht in de West-Alblasserwaard wel bewezen. Het blijkt dat men er in geslaagd is om goede ‘producten’ aan te bieden en in te spelen op een aantal trends in de branche. Mooie voorbeelden daarvan zijn Tae Bo en Spinning, maar ook nu weer zijn er nieuwe trends die opgepakt zullen worden. Zo wordt er per 1 november gestart met twee nieuwe bewegingsvormen die razend populair zijn, BodyPump en Ground Control Pilates.

Body Pump is een concept dat over de hele wereld gebruikt wordt. Overal wordt dezelfde les gedaan. Doe je Body Pump in Papendrecht en ga je op vakantie naar het buitenland dan kun je daar aan dezelfde les meedoen! Iedere deelnemer gebruikt een stang (barbell) waaraan relatief lichte gewichten gehangen kunnen worden. Afhankelijk van de getraindheid van de sporter kan dat een licht of een zwaarder gewicht zijn. Iedereen kan dus op eigen niveau werken. Het wordt in de praktijk beoefend door mannen én vrouwen. De resultaten van regelmatig oefenen zijn sterkere spieren, een verhoogde stofwisseling en daardoor een betere verbranding van vetten. Het is ook zeer geschikt voor figuurcorrectie en een betere lichaamshouding.

Ground Control Pilates is een body-and-mind les die beslist niet zweverig is. Het is voor iedereen toegankelijk. In Nederland begint GC Pilates vooral door de invloed en de opleidingen van Debbie Jenner steeds bekender te worden. Met name in Amerika, Engeland en Duitsland is het razend populair en niet meer weg te denken in het aanbod bewegingsprogramma’s. Ground Control Pilates is niet zo makkelijk als het lijkt. Alle oefeningen worden op de grond uitgevoerd vanuit een gestabiliseerde romp. Het gebied tussen navel en schaambotje wordt gezien als een blok beton, het “powerhouse”. Door deze werking wordt het bekkengebied, de onderrug en buik, enorm versterkt. De oefeningen worden gecontroleerd uitgevoerd. Ze leiden tot verhoogde lenigheid, een betere lichaamshouding, een sterkere rug en een plattere buik.

Tijdens het feest voor de leden dat op vrijdagavond 28 oktober wordt gehouden kunnen beide nieuwe trainingsvormen ter kennismaking worden beoefend en bekeken. In de week daarna worden zij vast in het lesprogramma opgenomen. Mensen die de lessen willen bijwonen zijn van harte welkom. Naast de nieuwe activiteiten is er tijdens de feestavond ook een serie spetterende spinning workouts die gegeven worden door een gastdocente van hoog niveau en er is live muziek. Kortom, het belooft een erg gezellige avond te worden in Fit Point …
Voor meer informatie: bel met 078-6414141 of kijk op www.fitpoint.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.