Ervaren schakers niet opgewassen tegen jong talent

18 oktober 2004

PAPENDRECHT - Het derde team van schaakvereniging Papendrecht/Alblasserdam heeft in Gouda een fikse nederlaag geleden tegen Messemaker 4, dat veel aanstormend talent in de gelederen had.


Louis Kemper, Florian Scheltens en Jack de Ruijter werden op de eerste drie borden gedecideerd aan de kant gezet. De borden 4 tot en met 8 weerden zich kranig, maar invaller Cor Schaap moest het na een ruil van loper tegen toren in het eindspel afleggen. Daniël Castaing werd door zijn jonge opponent vastgepind en kon de nederlaag evenmin ontlopen.
Cor Vis, Joop Herwig en Jan Roozen wisten de schade dankzij drie remises nog enigszins te beperken, maar de nederlaag was niet te voorkomen: 6,5 - 1,5.

In de interne competitie van de schaakclub blijft het stuivertje wisselen aan de top. Vrouwe Fortuna was Peter van Wermeskerken zeer gunstig gezind, want in een hopeloos verloren stelling blunderde zijn tegenstander Hans van den Beukel zich naar verlies. Bovendien zag Van Wermeskerken alle andere partijen van hoog geplaatste spelers in remise eindigen, zodat hij nu aan de leiding gaat. Met Nico Plantfeber en Nol Oostrom heeft hij een klein gat geslagen naar Zahir Likic en Koert Timmerman.


De uitslagen van de onderlinge competitie waren dinsdag: Nico Plantfeber - Nol Oostrom ½-½; Hans van den Beukel - Peter van Wermeskerken 0-1; Meinte Smink - Koert Timmerman ½-½; Magnus Souverein - Gerrit de Jong ½-½; Rob Honing - Jo Pattinama ½-½; Wim Roodnat - Joop Herwig ½-½; Douwe Hoekstra - Arie Speksnijder 0-1; Hans den Hartigh - Marius Soetendal 1-0; Wim Buizert - Cor Vis 1-0; Cor Schaap - Aad Hofstede 1-0 en Piet de Bruin - Leon de Bruijn 0-1.

Belangstellenden voor de schaakclub zijn elke dinsdagavond van harte welkom in het Denksportcentrum achter De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht. De jeugd begint om 18.45 uur met een half uur les, gevolgd door hun competitie. Vanaf 20.00 uur is de schaakzaal het domein van de senioren. Nieuwe leden kunnen ten allen tijde worden ingepast in de interne competitie op ongeveer hun eigen speelsterkte.
Op vrijdagavond is er, eveneens in het Denksportcentrum, een extra training voor de jeugdselectie. Die training bevat het leren van een opening, het spelen van die opening, de analyse van de gespeelde partijen en het herkennen van kansen in stellingen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.