DVD over wonen met zorg

14 oktober 2004

PAPENDRECHT - Er is een DVD verschenen met een overzicht van zes verschillende manieren van wonen met zorg in Dordrecht en omgeving. Als het thuis met de gewone thuiszorg niet meer gaat, bijvoorbeeld na een ongeluk, door een handicap of door een ziekte, is er voor veel mensen geen andere keus dan het verpleeghuis.

Toch is er wat te kiezen, want er is méér mogelijk. U kunt, op termijn, wonen met zorg op een manier zoals u dat graag wilt. Zes voorbeelden laten zien wat er nu al mogelijk is. Daarnaast wordt voortdurend gewerkt aan nieuwe ontwikkelingen, niet alleen door woningstichtingen maar ook door de verpleeghuizen. In onze regio zijn opnamen gemaakt in Swinhove in Zwijndrecht, op de jongerenafdeling van Crabbehoff, in een Fokuswoning in Dordrecht, bij woonprojecten van de Stichting Syndion in Dordrecht en in Het Palet, een woongroep in Papendrecht.


De DVD is bestemd voor mensen die nu in verpleeghuizen verblijven en op deze manier geïnformeerd willen worden over andere mogelijkheden. Ook is de DVD heel bruikbaar voor mensen op wachtlijsten, in een revalidatiecentrum of voor anderen die zich willen oriënteren op woon- en zorgmogelijkheden voor mensen met een lichamelijke beperking of hersenletsel. Consulenten van MEE, de organisatie waar mensen met een handicap of chronische ziekte terecht kunnen voor ondersteuning, zullen dan ook dankbaar gebruikmaken van deze manier om mensen te informeren en te helpen nadenken over wat ze eigenlijk nodig hebben.

De DVD is één van de resultaten van het project 'Regie over mijn eigen leven' dat jongere verpleeghuisbewoners dit jaar informeerde over manieren om zelf de regie over het eigen leven (weer) te kunnen voeren. Het project is gefinancierd door ZorgOnderzoek Nederland ZON MW en is uitgevoerd door Acquest samen met de LOC, de Landelijke Organisatie Cliëntenraden. Behalve de zes voorbeelden van wonen met zorg is op de DVD ook veel informatie bijeengebracht over organisaties die van belang zijn voor mensen met een handicap of chronische ziekte.

De DVD is te leen bij de Infowinkel (in Dordrecht: de Waag 83, in Papendrecht: Gerbrandystraat 31) en te bestellen voor € 5,- euro bij de producent: Acquest, bureau voor onderzoek, ontwikkeling en ondersteuning, telefoonnummer 071 5419594, waar ook een rapportage van het gehele project te bestellen is.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.