DES Dames blijven ongeslagen

11 oktober 2004

PAPENDRECHT - Zondag 10 oktober: zonder Marina Prins en Alies Alberts togen de DES dames op deze mooie zondag morgen naar het hoge noorden om tegen het snelle ZAP aan te treden.

Na het verlies van vorige week van ZAP tegen Westsite, was ZAP erop gebrand om deze week te winnen. DES wilde de ongeslagen status niet graag opgeven en dus begon de wedstrijd gelijk in een hoog tempo. Binnen 45 seconden was het 1-1. Beide teams speelden iets te gehaast en verzuimden te scoren.

Aangezien beide teams hier last van hadden ging het gelijk op, 6-6 na een kwartier. DES ging na 15 minuten georganiseerder verdedigen, waardoor er minder gescoord kon worden door ZAP. Gerrie van Jaarsveld was niet te stuiten in en gooide er 3 achter elkaar in, waardoor DES kon uitlopen van 8-9 naar 8-12. DES hield de voorsprong vast en kon met 11-15 gaan rusten.

De tweede helft werd wederom fel gestart met 2 doelpunten binnen 45 seconden. Met niet altijd mooi, maar wel effectief handbal werd de voorsprong vergroot tot 7 doelpunten, 14-21 na 11 minuten. De wedstrijd leek binnen, maar DES liet de teugels iets te vroeg vieren en begon onnodig rommelig te spelen. ZAP benutte dit goed en kwam terug tot 4 doelpunten verschil, 20-24 na 20 minuten. Gerrie van Jaarsveld werd vastgezet door de ZAP verdediging, waardoor de doeltreffende cirkelloopster Monique Dijkgraaf de zo vrijgekomen ruimte prima wist te benutten, zodat het verschil niet veel minder werd. In een wat rommelige eindfase won DES terecht met 25-28.

DES ’72 Doelpunten: Gerrie van Jaarsveld 13, Monique Dijkgraaf 6, Nicole de Jong 5 (3 pingels), Sandra Scheers-van den Berg 2, Martine Menses 2.

ZAP Doelpunten: Wendy Koegelberg 6, Marianne van Lierop 4, Carlien Verbruggen 4, Rianne Dijkshoorn 3, Carla Koomen 3, Angelique Dorsman 2, Femke Dalmeyer 1, Franciska Prins 1, Renee Zwaan 1.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.