Papendrechtse slobbers op kartoffelfest in blomberg

07 oktober 2004
Papendrechtse slobbers op kartoffelfest in blomberg

PAPENDRECHT - Zaterdag vertrok het gezelschap in alle vroegte naar Blomberg, waar het eerste optreden in het centrum rond de klok van half 2 gepland stond. Bij aankomst bleken er al veel mensen op de been te zijn op het gezellige marktplein, waar voor de gelegenheid diverse kraampjes waren opgesteld met allerlei drankjes en etenswaren en een podium voor muzikale acts.

Met tussenpauzes speelden De Slobbers tot ca. 18.30 uur en tevens werd spontaan een gezamenlijk concertje gegeven met een plaatselijk harmonie-orkest. Daarna hadden de Slobbers gelegenheid nog even na te borrelen, bij te praten en wat te eten.

De muzikanten waren door de plaatselijke schietvereniging uitgenodigd om 's avonds hun jaarlijkse verenigingsfeest muzikaal te ondersteunen. Voor de leden van de vereniging was dit een verrassing, waardoor het muzikale optreden niet verwacht was en extra warm ontvangen werd. Na een paar leuke nummers en een welkome consumptie kon er gebruik worden gemaakt van de schietbaan zodat de Slobbers hun schietvaardigheid konden bewijzen, en die bleek zeker niet slecht!

Het beste resultaat werd geboekt door een niet volledig nuchtere blaasmuzikant. De dag werd afgesloten met een muzikaal optreden in het plaatselijke cafe "Bei Heini's". Zondagochtend vond aansluitend op de kerkdienst die volgens traditie op het marktplein wordt gehouden, het 'früh-shoppen' met De Slobbers plaats. Tussen 11.00 en 13.30 uur verzorgden zij nog diverse optredens op het drukbezochte marktplein, waarna de thuisreis werd aanvaard.

De uitwisseling was georganiseerd in het kader van de 29e verjaardag van de jumelage tussen Papendrecht en Blomberg. De Duitse organisatie was zeer content met het bezoek van hun Papendrechtse gasten. Mede door hen en het mooie weer, is dit 'Oktoberfest' een groot succes geworden. In 2005 zal e.e.a. een vervolg krijgen door de viering van 30 jaar jumelage, dat samenvalt met het 900-jarig bestaan van Papendrecht.

Meer informatie over de Papendrechtse Slobbers is te vinden op de site www.slobbers.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.