Eerste plaatsen Papendrechtde atleten

02 oktober 2004

PAPENDRECHT - De atleten van AV Passaat hebben afgelopen zaterdag opnieuw prijzen weggekaapt bij een estafetteloop. Dit keer deden twee teams mee aan een Ekiden. Bij dit estafetteonderdeel, dat is overgewaaid uit Japan, wordt er met zes atleten de marathonafstand afgelegd. De lopers van Passaat hadden daarom niet geheel toevallig een Japans sportkledingmerk als sponsor.

In de voorbereiding voor de Ekiden werd een veteranenteam en een bedrijventeam geformeerd, met als doelstelling om de twee eerste plaatsen van vorig jaar te prolongeren. Ook dit keer waren er in totaal 62 ploegen uit het land naar Naaldwijk afgereisd en was het daardoor een sterk deelnemersveld. De ploegen van het Mizuno Running Team pakten echter beiden in hun categorie de voorsprong.

De eerste etappe ging over vijf kilometer. Hans Trappenberg van het veteranenteam en Lody Geerst van het bedrijventeam kwamen gezamenlijk door. Veteraan Alex Mutsaarts en bedrijvenloper Erik Klooster namen de sjerp over voor hun etappe over tien kilometer. Ook zij kwamen gezamenlijk over de finisch, waarna Jan Prins namens de veteranen van Passaat een voorsprong nam op het bedrijventeam bij de derde etappe over vijf kilometer. Rob van Pelt (10 km) en Jan van Heteren (5 km) zetten de veteranen verder op een riante voorsprong ten opzichte van de andere deelnemende veteranen. Door een goede laatste etappe van 7,2 kilometer slaagde Arie de Groot erin om de veteranen van het Mizuno Running Team de 42,195 kilometer net onder de 2 uur en 30 minuten te laten volbrengen.. Ondanks de harde wind was dit een prima tijd.

De race bij de bedrijventeams verliep spannender. Leen Alderliesten (5 km) hield de voorsprong op de achtervolgers op 2 minuut 30. Hoewel Aart van Wijk een prima 10 kilometer aflegde door de polderwegen en tuinen van Naaldwijk, naderde het team van Haze accountants tot op 30 seconden.Bert Nuninga verspeelde op zijn 5 km de nipte voorsprong niet, maar slotloper Robin Robart had op zijn 7,2 kilometer geen speling om de Ekiden rustig af te ronden. De laatste verrichtingen van de bedrijventeams werden niet alleen door de eigen ploeggenoten, maar ook door de vele aanwezige toeschouwers in spanning gevolgd. Maar dankzij een snelle start in de laatste etappe gaf het bedrijventeam van Mizuno de voorsprong ondanks een zwaar slot tegen de wind in niet meer uit handen. De eindtijd was 2 uur en 34 minuten.
Zo keerden beide teams met een eerste plaats terug naar de thuishaven in Papendrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.